Beldelerden gelen kadınlara brifing!

civelek belde

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, İskenderun’un beldelerinden gelen kadınlara çalışmalarla ilgili bilgilendirme programı düzenledi.

Büyükşehir yasasıyla, İskenderun’a bağlanan beldelerden gelen kadınlar, düzenlenen gezi turuyla, yapılan çalışmaları yerinde gördü. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in eşi Dr.Ümran Civelek’in de katıldığı gezi turu kapsamında, İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi, iskele, Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi, Nikah Salonu, Rauf Denktaş Spor Kompleksi ziyaret edildi.

Çalışmaları yerinde görme fırsatı bulan kadınlar, güneşli bir havada, iskelede deniz keyfini de yaşadı.

Kadınlara ücretsiz kurslar düzenlenen Kadın Kültürevinin ardından, Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’ni ziyaret eden kadınlara, Çevre Mühendisi Tan Dehnioğlu tarafından tesis ve çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Geçmişte üç buçuk milyon ton çöpün vahşi depolamayla biriken alanda, yaşanan sorunların giderildiğini, alanın ıslah edilerek, ileri teknolojide Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yapıldığını anlatan Başkan’ın eşi Dr.Ümran Civelek, kadınlarla birlikte tesisi gezdi.

 

‘HALKIN GÖNLÜNÜ ALACAĞIZ’

İskenderun Belediyesi Rauf Denktaş Spor Kompleksi ziyaretinde, spora önem verildiğini, çocuk ve gençlerin spora yönlendirildiğini, ücretsiz kurslar düzenlendiğini anlatan Başkan’ın eşi Dr.Ümran Civelek, “Düzenlediğimiz ücretsiz basketbol kursunda yetişen kız basketbol takımımız Hatay 1. Oldu. Güney illeri birincisi olmak için çaba sarfediyorlar. Onları biz yetiştirdik, sporu öğrendiler. Spor çocuk için çok önemli. Çocukken kurulan dostluklar, arkadaşlıklar hiç kaybolmuyor. Çocuklarımıza küçükken dost olmayı kazandırıyoruz. Mutlu kişilerden oluşan toplumlar mutlu oluyor. Bunlar sizlere de yapılacak. Onun için sizleri gezdiriyoruz. Spor insanları birleştirir” dedi.

Belediye Başkanı  ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, gezi turunun ardından konuk kadınlara yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Belediye Briç Kulübü’nde yaptığı konuşmasında, kadınların ilk öğreten, ilköğretmen olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İnsanın hayatına şekil veren annedir. Böyle çok önemli bir durumda olan, kadın sosyal toplumun dışındaysa bu çocukların çağdaş bireyler olarak yetişmesi mümkün olmuyor. Bu buluşmayı sağlayanlara, emeği geçenlere ve siz katılan konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu resmi bir buluşma değil. Resmi  buluşma 30 mart’ta olacak. Bu kalbi buluşmayı sağladı arkadaşlar. İnsanlar ne kadar bir araya gelirse, birbirini ne kadar tanırsa sorunlar o kadar kendiliğinden çözülür.  Beş yıl çok çabuk geçti. Seçime gidiyoruz. Bu, oy hesabı yapılan toplantı değil. Bu beş belde madem ki İskenderun’a bağlandı, madem ki İskenderun’un birer mahallesi oldu, bu beldelerin yaşayan vatandaşları da İskenderun’da neler yapıldığını, beldelerde neyin eksik olduğunu görmesi gerekir diye düşündük ve böyle bir gezi turu yapıldı” diye konuştu.

 

ANNELERE BRİFİNG!

Başkan, beldelerden katılan kadınların isteklerini de dinledi. Kadınlar, toplantı ve gezi turundan dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek’e teşekkür etti. Beldelerden gelen çocuklar, öğretmenlerin denetiminde İskenderun Belediyesi Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nde buz pateni yaparak, eğlendi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.