Hatay’da yanan ağaçların yerine toplam 60 bin fidan dikildi

vali fidan
Hatay’da kısa adı HAYAD olan Hatay Yardımlaşma Derneği ve Çevre Kuruluşları Dernekleri (ÇEKUD) ev sahipliğinde 2013 yılında yanan ağaçların yerine toplam 60 bin fidan dikildi.

Belen ilçesine bağlı Bakras köyünde gerçekleşen fidan dikiminde konuşma yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, “Ülkemizin yüzde 86’sı maalesef erozyona maruz kalıyor, yılda en az 500 milyon ton toprak barajlarımıza, göllerimize ve denizlerimize gidiyor. Bunun önüne geçebilmek için temiz su kaynaklarını muhafaza edebilmek temiz havayı muhafaza edebilmek için ülkemizi baştan aşağıya yeşillendirmek, hepimizin insani bir görevidir” dedi.

Yeşille barışık ve yeşile sevdalı bir toplumun hepimizin ortak ideali olması gerektiğinin altını çizen Vali Lekesiz, “Vatanımızın her yanını bir baştan bir başa yeşile bezemek hepimiz için milli bir görev olmalıdır, çünkü söz konusu olan ülkemizin ve ilimizin çocuklarının yarınlarıdır’’ şeklinde konuştu.

vali fidan5

 

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, HAYAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Karataş, ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz ve ÇEKÜD İl Temsilcisi Recep Aydöner’in konuşmalarının ardından 60 bin ceviz, defne, kızılçam fidanları toprakla buluşturuldu.

Törene, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Lekesiz fidan dikiminde destek ve katkıda bulunanlara teşekkür ederek birer plaket verdi. Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi ise, 2013 yılında çıkan orman yangınlarında 55 hektara yakın bir ormanlık alanın zarar gördüğünü belirterek, şu andan itibaren bu alana 60 bin fidan dikileceğini ve önümüzdeki hafta içerisinde 2 bin adetinin dikileceğini ifade etti. Konuşmaların ardından fidan dikme törenine katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar yangında zarar gören alana fidan diktiler.

Önceki İçerikBaşsavcı Bestami Tezcan; “Hakim, tutukluluk süresini delillere göre uzatıyor”
Sonraki İçerikPayas’ta İşkur’dan 105 kişilik istihdam
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.