“Oğlumuzdan korkuyoruz”

uyuşturucu bağımlısı (2)

Çankaya Mahallesi 187/2’de oturan Necmettin Karaman ve eşi Fatma Karaman 23 yaşındaki gencecik çocuklarından oldukça dertli. Çankaya Mahallesi Çamlık yanında ikamet eden Necmettin Karaman, kötü arkadaşlar nedeniyle uyuşturucuya alıştırılan oğlu Mehmet Sinan Karaman’ın uyuşturucudan kurtulması için yetkililerden yardım istedi. Uyuşturucu nedeniyle akli dengesini yitiren oğlunun önceki gün sabah ve öğlen olmak üzere iki kere evi yaktığını belirten Baba Necmettin Karaman, “Oğlum, arkadaş kurbanı oldu. Kötü arkadaş seçimi yüzünden uyuşturucuya alıştı ve evimizde ne var ne yok satmaya başladı.

Öncelikle odunlu sobamızı sattı, daha sonra evimize yeni aldığımız ve daha yeni üçüncü taksitini yatırdığımız bilgisayarımızı sattı. Mutfakta satılabilecek tüm eşyalarımızı aldı ve sattı. Bundan birkaç gün önce yine ben iş yerindeyken eve gelip annesini ve kardeşlerini öldürmekle tehdit edip evimizin camlarını kırdı. Önceki gün de yine sabah ve öğlen iki kere evimizi yaktı. Ben kendi oğlumu üç kere yakalattım. Savcılık yasa gereği eve zarar veren kişinin evde yaşayan şahıslardan biri olması dolayısı ile serbest bırakmak zorunda kaldı. Biz yetkililerden oğluma yardım etmelerini istiyoruz. Ben oğlum yüzünden işimden oldum. Ailem korku içerisinde. Onları yalnız bırakamıyorum, zarar verir diye korkuyorum. Benim eşimin ve çocuklarımın can güvenliği yok ve davacıyım!” diyerek yaşadığı durumu gözler önüne serdi.

Hiçbir annenin çocuğunu bu durumda görmek istemeyeceğini belirten gözü yaşlı anne Fatma

Karaman, “Oğlum evimizin tek erkek çocuğu. O kadar temiz, iyi kalpli bir çocuktu ki; arkadaş kurbanı oldu. Arkadaşları yüzünden uyuşturucuya alıştı. Uyuşturucu aldığı zaman beni bile tanımıyor. Beni kaç kere öldürmekle tehdit etti. Ben bir anneyim ve oğlumu bu durumda görmek istemiyorum. Yetkililerden oğluma yardım etmelerini istiyorum. Hiçbir anne böyle bir şeyle karşı karşıya kalmasın. Ben oğlumu geri istiyorum” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.