Ressam-Atölye Sanatçısı Alaaddin Eroğlu anıldı

anma1

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yaklaşık birbuçuk ay önce yaşama veda eden Ressam-Atölye Sanatçısı Alaaddin Eroğlu’nu anma programına katıldı. İskenderunlu Karikatür Sanatçısı Muhittin Köroğlu, ailesi ve sevenlerinin de katıldığı anma programında, ressam ve atölye sanatçısı Alaaddin Eroğlu’nun yaşamından kesitler ve Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in de katıldığı sergilerden görüntüler ekrana yansıtıldı.

Merhum sanatçı Alaaddin Eroğlu’nun atölyesinde düzenlenen anma programında, Karikatür Sanatçısı Muhittin Köroğlu, kendisi ve merhum ressam-atölye sanatçısı Alaaddin Eroğlu adına Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in sanata ve sanatçıya destek ve önem vermesinden dolayı teşekkür etti.

Karikatür Sanatçısı Muhittin Köroğlu, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e adaleti simgeleyen ve Başkan’ın dik duruşunu yansıtan resim çalışmaları verdi. Muhittin Köroğlu, “Sanata destek verdiğiniz için size en başta Alaaddin ve ailesi adına teşekkür ediyorum. Bu diğer portreyi de ondan esinlenerek yaptım. Alaaddin arkadaşım, sınıf arkadaşım, aynı zamanda meslektaşımdı” şeklinde konuştu.

Konuşmasına teşekkür ederek başlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İnsanı diğer yaşayanlardan ayıran en önemli unsur sanattır. Çünkü sanatçı yaratandır. Yarattığı için her zaman yaşayandır da. Şimdi Alaaddin bu hayatta değil ama yarattığı eserler onu yaşatmaya devam ediyor. Şu an yaşıyor. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Hataylı resim ve atölye sanatçısı merhum Alaaddin Eroğlu’nun, 2001 yılında ilk atölyesini açtığı ve kendi lekeci figüratif soyut resim anlayışıyla çalışmalar yaptığı belirtildi.

Önceki İçerikBekir Altan, Türkiye ikincisi halter takımına yemek verdi
Sonraki İçerikAbdulkadir Yardımcıoğlu güven tazeledi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.