Freni patlayan kamyonlara önlem

İlçemiz İskenderun ve havalisinde son 20 yıldır, freni patlayan ağır tonajlı kamyonların, kamyonetlerin dehşetine dikkat çeken sigortacı Celal Dönmez “Söz konusu trafik terörünü mutlaka önlemek zorundayız. Bu nedenle Belen dışında bir denetleme istasyonu ve kantar oluşturmalıyız”  dedi.  Sigortacı Dönmez, 27 aralık 2013 tarihinde, Doğan petrol civarındaki aynı tür kazayı şans eseri ucuz atlattığını ifade ederek alınması gereken önlemlere değindi ve ““Hatay yönünden gelen yük taşıyan tüm araçları, tonaj yönünden denetlemek üzere Belen ilçesinin bir hayli dışında kantar ve denetleme istasyonu oluşturulmalıdır.  Kamyon tonaj yönüyle denetlendikten sonra aynı saha yakınındaki bir trafik ekibince de, bu kez araç trafik yönüyle denetlenmelidir. İstiap halini aşan kamyon ya da trafiğe uygun olmayan araç hemen orada bağlanmalı ve seyrine izin verilmemelidir.  Hatay istikametinden gelen kamyon çekici, kamyon, tanker, mikser ve benzer ağır tonajlı araçlar mutlaka Sarımazı mevkiinden otobana zorunlu olarak yönlendirilmelidir. İskenderun’a girmesi gereken araçlar ise yine otoban üzerinden gidip, Akçay mıntıkasından İskenderun’a giriş yapmaları sağlanmalıdır. Arsuz yönünden gelen bu tip araçlarda yine otobana yönlendirilmeli, İskenderun’a girmesi zorunlu araçlar girişlerini yine Akçay’dan yapmalıdırlar” diye konuştu.

TÜV istasyonları titiz araç muayenesi yapmalıdır

Sigortacı Celal Dönmez sözlerinin devamında ise “Ağır tonajlı araçların hız limitleri denetlenmeli,  emniyet yetkilileri dışında, tümsekler ve yeni ışıklandırmalarla, araçların hızı belli bir oranda tutulmalıdır.  Bazı kritik noktalara yer müsaitse mutlaka KAÇIŞ RAMPALARI yapılmalıdır.  Kavşaklar ve ışıklandırmalar istatistikler ve bilimsel veriler dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir.  TÜV Muayene İstasyonlarının özellikle İskenderun girişinde freni patlayan kamyonları düşünerek çok daha titiz, çok daha sorumlu bir anlayışla dikkatli araç muayene işlemleri gerçekleştirmelidirler.  İlimiz ve ilçemiz genelindeki tüm şoförler odalarının özellikle İskenderun düzlüğünde freni patlayan kazaları görüntülü ve sözlü bir biçimde anlatıp, tüm sürücüleri konuyla ilgili uyarıp, bilgilendirmeli ve eğitmelidir.  Trafik Büro Amirliklerimizle,  trafik şubelerimiz araç ruhsatı verirken, mutlaka Trafik Sigortası’nı araç sahiplerinin lehine olmak üzere zorunlu yaptırmalıdır. İlçemiz ve yöre hastaneleri trafik kazaları sonucu acil olarak yatan hastalardan yatak parası almamalıdır…” dedi.

Celal Dönmez ’den iş birliğine çağrısı
Celal Dönmez son olarak, karayollarının, ilgili belediyelerin, şoförler odalarının, emniyet trafik birimlerinin, bölge hastanelerinin ve TÜV’ün (TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları)  sorumluluklarının bilinciyle çok daha titiz görev yapmalarını, denetim, planlama, yönlendirme ve eğitim çalışmalarına önem vermelerini isteyerek, Hatay’ın atanmışıyla, seçilmişiyle, basın kuruluşları ve basın mensuplarıyla,  freni boşalan kamyon terörünü önlemek üzere iş birliğine davet etti. Öte yandan son 20 yılda freni patlayan ağır tonajlı araçların sebebiyet verdiği trafik kazalarında 40’ı aşkın insanımız yaşamını yitirdiği,  yaklaşık 90 kişinin hafif ya da ağır şekilde yaralandığı ve yine yaklaşık 50 araçta maddi hasar oluştuğu kaydedildi.
image

Önceki İçerikPrime Mall Antakya’dan 5 =Pekiyi
Sonraki İçerikSen de Gitme Triyandafilis adlı oyun ücretsiz sahnelenecek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.