“Huzurumuz daim olsun!”

esnaf baskan2

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, esnaf odaları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Esnaf odalarının her ay geleneksel olarak düzenlediği  toplantılardan, 2014 yılının ilk toplantısı, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in evsahipliğinde gerçekleşti.

Toplantı, deniz kenarındaki 22 Aralık 2014 tarihinde hizmete giren İskenderun Belediyesi  5 Nolu Sosyal Tesis’te  düzenlendi. İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve esnaf oda başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, “Bu ayki esnaf toplantısını sağolsun Başkanımız düzenlemiştir. Şahsım ve oda başkanları adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Konukları tek tek selamlayarak, ‘hoşgeldiniz’ diyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ”Davetimizi kabul edip belediyenizin sosyal tesisine teşrif ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Bu güzel günün sabah saatlerinde, denizin kenarında hep birlikte güleryüzle denize bakarken kahvaltı etmek, sizlerle birlikte olmak benim için büyük bir zevktir, onurdur” şeklinde konuştu.

Esnafların halkın nabzını elinde tuttuğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çünkü birebir halkla temas halindesiniz. Biz de elimizden geldiğince halkımızın yaşamını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmaktayız. Belediye olarak hizmetlerimizin, çalışmalarımızın esas amacı budur, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaktır. Gerek altyapıda, gerek üstyapıda ve bütün hizmet sektöründe hep birlikte ortak çabalarla halkımızın yaşamını rahatlatmak için çalışıyoruz. Biz mümkün olduğu kadar belediyenin zabıta marifetiyle değil, esnaf oda başkanlarının kendi otokontrolünü sağlamasına yönelik çalışmalarınızı destekliyorum. Aslında böyle yapılması gerekir. Uygar toplumlarda da böyledir. Esnaf oda başkanları olarak hep birlikte kendi üyelerinizin çalışma şeklini gerek vatandaşa muamelesinden tutun, ürünlerini pazarlamada dahil her şeyde otokontrol mekanizması ne kadar çalışırsa demokrasi o kadar gelişir. Bu çalışma toplantısı, bu duygularımı burada paylaşmama vesile oldu. Katıldığınız için sizlere gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

2013 yılında yaşanan olumsuzlukların 2014 yılında yaşanmaması dileğinde bulunan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, 2014 yılının ilk esnaf odaları kahvaltısında bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, “Bundan sonraki süreçte de birlik, beraberliğimizin devam etmesini, huzurumuzun daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit de şöyle konuştu: “Bu dayanışma, kaynaşma toplumsal barışın, huzurun da temeli ve aynı zamanda teminatı. Oda başkanlarımızı tek tek tebrik ediyorum. Hem mesleki, hem toplumsal dayanışma ve kaynaşmaya gösterdikleri ilgi ve alaka kamu kesiminde bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Çok değerli Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi özellikle esnaflarımızın toplumun tüm kesimiyle birebir irtibatı olan kurumlar, kuruluşlar, şahıslar ve firmalar. Dolayısıyla firmanın şahsın ve müessesenin nezdinde vatandaşa güven itibar ve İskenderun’da yaşamanın güzelliğini paylaşıyor. Bu paylaşımda en büyük katkı hakikaten sizindir. Çünkü artık klasik ticari ilişkilerinde insan göz teması arıyor. Bir işyerine girdiğinizde o işyeri sahibi, yada çalışanının durumu, davranışı, nezaketi size bakışı hakikaten sizde bir güven unsuru oluşturuyor. Bu göz teması inanın toplumsal kaynaşma için en temel unsurlarından birisidir. O gönüldeki güzellik göze yansıyor.  Esnafımızın bu çalışmasının devamını diliyoruz. Çok değerli başkanımızın koordinasyonunda devam etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Toplantıda, ayrıca belediye meclis üyesi olduğunu da anımsatarak, toplantının düzenlendiği deniz kenarındaki İskenderun Belediyesi 5 Nolu Sosyal Tesis’ten dolayı memnuniyetini dile getiren İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, “Böyle bir tesis kazandırdığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Emeği geçen tüm belediye personeline de teşekkür ediyoruz. İskenderun’a yakışır bir tesis. Denize nazır güzel bir kahvaltı yapıyoruz. Buraya her kesimden insan geliyor” diye konuştu. İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve oda başkanları, kahvaltılı toplantının ardından, birlikte fotoğraf çekildi. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, toplantının bitiminin ardından, esnaflarla bir süre sohbet etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.