Burun Estetiği Sonrasında Yapılması Gerekenler

Burun estetiği operasyonu sonrasında hastayı uzun bir iyileşme süreci bekler. Bu yüzden operasyon öncesinde hastanın bu konuda doktor tarafından bilgilendirilmesinin yanında hastanın da doktora endişelerini anlatması önem taşır.

Burun hem yüzdeki konumu hem de sahip olduğu görevler bakımından önemli bir organdır. Bu yüzden burun estetiği ameliyatı önemli bir estetik operasyondur. Burun yüzün tam ortasında yer alır ve dikkat çeker. Kişi aynaya baktığında ilk olarak yüzü ve burnu dikkat çeker. Fotoğrafta da bu durum aynıdır. Bu yüzden estetik operasyonu gerçekleştirecek cerrahın seçimi çok önemlidir. Uzmanın hastayı ve hastanın isteklerini çok iyi dinlemesi ve anlaması gerekir. Sonra gerekirse uzman hastaya önerilerde bulunur. Hastanın yapması gereken şey sabırlı olmaktır. Zira burun ile ilgili operasyonlarda zaman önemlidir.

Burun estetiği operasyonları müdahale tipine bağlı olarak 1-2 ya da 3-4 saat sürer. Hastanın bir gece hastanede kalmasının gerekli olup olmadığına doktor karar verir. Bazı operasyonlarda hastanın aynı gün evine dönmesi de mümkündür. Doktor hastaya kullanması gereken ilaçları yazar. Hastanın bilmesi gereken en önemli şey, iyileşme sürecinde doktorun yazdıkları dışında bir ilacı kesinlikle kullanmaması gerektiğidir.

Operasyondan sonraki hafta hasta işine ya da okuluna ara vermek zorundadır. İlk günlerde burundan açık kırmızı renkli bir sıvı gelmesi ve rahat nefes alınamaması normaldir. Ayrıca koku duyusunda zayıflama olabilir ve bir süre koku alınamayabilir. Bu sorunların tümünün geçici olduğu unutulmamalıdır. Burun estetiği sonrasında burnun istenen görünümü hemen almasını beklemek yanlıştır. Tam iyileşmenin sağlanması ve istenen görünümün elde edilmesi bir yılı bulabilir. Bu da sabırlı olmaya, bakımı, temizliği ve ilaçları zamanında kullanarak ihmal etmemeye bağlıdır. Doktorun tavsiyelerine uymak ve kontrollere zamanında gitmek bu yüzden önem taşır.

İyileşme sürecinde yüzde ve gözlerde oluşan morluklar ve şişlikler zamanla kaybolacaktır. Burun ucunda meydana gelen uyuşma da aynı şekilde azalarak kaybolacaktır. Doktor gerekli gördüğü durumlarda hastanın burnuna masaj yapmasını önerebilir ve bunu nasıl yapacağını gösterebilir. Burada önemli olan hastanın, çevresindeki insanların önerilerini dinlememesi ve doktorun önerileri dışına çıkmamasıdır. Özellikle insanların kendi deneyimlerini anlatmaları size bir yarar sağlamaz. Çünkü her insanın burun yapısı, iyileşme süreci farklı olduğu gibi her burun estetiği operasyonu da birbirinden farklıdır. Estetik cerrah her operasyonda farklı bir burunla çalışır ve her burnu hastanın yüz şekline göre şekillendirir. Dolayısıyla ameliyatlar arasında benzerlik aramak yanlıştır. Burun estetiği konusunda her türlü sorunuzun cevabını http://www.selcukinanli.com adresinde bulabilirsiniz.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.