BELEN TOSYALI CAMİİ İBADETE AÇILIYOR

tosyali cami7

Tosyalı Holding tarafından 27 Mayıs 2013 tarihinde temeli atılan Belen Tosyalı Camii, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz , Eski Adalet Bakanı, AK Parti Hatay Milletvekili ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın katılımlarıyla 17 Ocak 2014 Cuma günü saat 11.00’de törenle ibadete açılacak.

Belen İlçesinin ihtiyacı doğrultusunda yapılan Tosyalı Camii, mimari özelliği bakımından Osmanlı mimarisi esas alınarak ilçeye kazandırılmıştır. Revakları, minare yapısı, iç mimarisi  ile ülkemiz ve bölgemiz için örnek bir camii niteliği taşımaktadır.

Hatırlanacağı üzere Belen Tosyalı Camiinin, 27 Mayıs 2013 tarihinde Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu ve davetlilerin katılımlarıyla temeli atılmıştı. 7 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Belen Tosyalı Camii, halkımızın ibadetine 17 Ocak 2014 Cuma günü itibariyle açılacaktır. Belen Tosyalı Camii’nin açılışına tüm halkımız davetlidir.

tosyali cami

BELEN TOSYALI CAMİİ HAKKINDA;

Toplam İnşaat alanı 1530 m² olup, bodrum katı, ana Camii katı ve mahvel katından oluşan bir yapıya sahiptir. Camii toplamda 19 adet revakla çerçevelenmiştir. 40 mt. uzunluğunda çift minareye sahiptir. Ana kubbe çapı 18 mt.’dir. Bodrum katta 4 adet sınıf, 1 adet öğretmen odası ve merkezi abdest alma alanları bulunmaktadır.

Camiinin giriş katında ise Caminin kendi alanı dışında İmam odası, son cemaat, bayan cemaat alanları mevcuttur. Bu yapısı ile revaklarda dahil olmak üzere 1200 kişiye hitap etmektedir. Camii alanının dışındaki alan içerisinde 4 mt. çapında Camii mimarisine paralel bir şadırvan bulunmaktadır. Ayrıca bodrum kat çevresi ise peyzaj çalışması ile yeşil alan olarak kullanılmaktadır.

Önceki İçerikLimanda 2 Tır’da 11 bin 500 taklit ürüne el konuldu
Sonraki İçerikSadullah Ergin’den yolsuzluk açıklaması; ‘Yanlış yapanın elini keser, ayırırız!’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.