İşçiler toplu sözleşmeyi davul ve zurnayla halay çekerek kutladı

belediye sözlesme3

İskenderun Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler için toplu iş sözleşmesi imza töreni düzenlendi. Beklentilerin  üzerinde zam alan işçiler, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve yetkili sendika Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert’i, gül dökerek, kapıda karşıladı. Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen törene, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel, Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim ve işçiler katıldı.

İmzanın atılacağı salona Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ile birlikte giren İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i işçiler, gül dökerek ve ‘en büyük başkan bizim başkan’ tezahüratlarıyla karşıladı.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hepimiz bir aileyiz. Belediye Başkanlığı bir meslek değildir. Seçim var. Herkes kendini aday gösteriyor. Maksat halka hizmettir. Ben seçime endeksli çalışmadım. Sizlerle beraber çalıştık. Altyapı yapan bir belediyenin seçim düşünmesi mümkün mü? Tozlu günlerden geçtik. Ama başka çaresi de yoktu. Önümüzdreki en büyük sorun küresel iklim değişikliği. Doğa uyarıyor. Doğa kendisine yapılan kötü muameleyi affetmez. İnsanlar doğayı hor kullandı. Şimdi doğa cezasını verecek. Kuraklık başladı. Bizim kuraklığa karşı en önemli yaptığımız su. İskenderun bundan 50-60 yıl ileriye dönük susuzluk problemini çözmüştür. Uzun zaman yağmayan yağmur birden yağacak. Sele karşı devasa drenaj kanalları yaptık. Küresel iklim değişikliğine karşı çalışma yaptık. Benim için en kutsal şey emektir” dedi.

belediye sözlesme4

‘TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK’

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i işçi dostu ve işçi babası olarak lanse eden Hak-İş Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, “İşçilerin yakın gelecekte daha iyi yaşamın adımının atılmasında bir başlangıç. İskenderun Belediyesi’nde toplu sözleşme görüşmesi imza töreni yapılması oldukça anlamlı ve önemli buluyorum. Toplu sözleşme görüşmesinin kırgınlıklara zemin oluşturmadan, masada barış, kardeşlik içinde sonuçlanmasından da duyduğum memnuniyeti ayrıca beyan etmek istiyorum. Genel Başkanımız yoğun program nedeniyle katılamadı. Geçenki imza törenine katılmıştım. Türkiye’de model oldu. İşçi dostu diye saygıdeğer Belediye Başkanımızı lanse ettim. Bugün hangi ifadeyi kullansam Türkiye’nin gündemine otursun diye düşündüm. Herhalde işçi babası olur” diye konuştu.

Taşeronlaşmanın oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Devlet Sert, belediyenin personel alamadığını, hizmet alımı yoluyla hizmetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Yetim, “Bu 2014-2015 yılları, iki yılı kapsayan imza töreni. Geçen yıl yaptığımız toplu sözleşme Türkiye’de örnekti. Ölüm, doğum ve sosyal artışta çok ciddi artış oldu. Belediye Başkanımızın emeğe, işçiye bakış açısı çok güzel. Başkanımızı kutluyorum. Sizin adınıza teşekkür ediyorum. Maaş ve ikramiyeleri hep günü gününe aldık. Ondan dolayı mutluyuz, memnunuz. Başkanımız emekçi doktoru, bizden biri. Herkesin yüzü gülüyor, bizim de yüzümüz gülüyor doğrusu. Biz bu konuda mutluyuz. Teşekkür ediyoruz. Seçim var. Başarılar diliyorum. İnşallah devam eder. Biz Belediye Başkanımızdan memnunuz. Sonuna kadar da beraber olmaya gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 

İŞÇİLER HALAY ÇEKTİ

Yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda, 83 lira olan yevmiyelerdeki taban ücret 90 liraya çekildi. Belediyede çalışan işçilere taban ücretlerinin üzerine 01.01.2014 tarihinden itibaren birinci yıl için yüzde 12, ikinci yıl için yüzde 10 olan artış oranı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H. Civelek’in isteği ile birinci yıl için yüzde 15’e, ikinci yıl için de yüzde 12’ye çıkarıldı.

İşçilerin kırtasiye ve öğrenim yardımı olarak; birinci yıl ilköğretimde öğrenim gören her çocuk için 250 lira, lise ve dengi okullarda öğrenim gören her çocuk için 500 lira, yüksek okul ve üniversitede öğrenim gören her çocuk için bin lira, ikinci yıl için ilköğretimde öğrenim gören her çocuk için 400 lira, lise ve dengi okullarda öğrenim gören her çocuk için 750 lira, yüksek okul ve üniversitede öğrenim gören her çocuk için bin 250 lira yardım yapılacak. Ayrıca bu yardımdan yüksek öğrenimde okuyan üye ve eşi de ayrı ayrı faydalanacak.

İşçilere 10 bin liraya kadar tabi afet yardımı da verilecek.

İşçiler, toplu sözleşme oranına yapılan artışlara, alkışlarla teşekkür etti.

Toplu sözleşmeye imza atan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, işçilerle birlikte davul ve zurna eşliğinde halay çekerek, kutladı.

Önceki İçerikİHH Kilis ofisi ve yardım deposu sabah 6:30’da TEM ekipleri tarafından basıldı
Sonraki İçerikSadullah Ergin; “Taahhütlerimiz boynumuzun borcudur”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.