Yanan ağaçların yerine yenileri dikildi

Açıldığı günden bu yana birbirinden önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Prime Mall Antakya, şimdi de yanan ormanlarımıza hayat veriyor. Ağustos ayında Antakya’ya bağlı Gülderen Köyü’nde çıkan ve günlerce süren yangında toplam 1183 hektar orman kül olmuştu.

Çevreye duyarlı projelerde her zaman öncülük yapan Prime Mall Antakya ormanları yeniden yeşillendirmek için kolları sıvadı. “Ormanlarımıza Hayat Veriyoruz” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, 9-30 Eylül 2013 tarihleri arasında aynı gün içinde 100 TL ve üzeri alışveriş yapan her Prime Card sahibi adına 1 fidan dikilmesi kararlaştırıldı. İl Orman Müdürlüğü’yle ortaklaşa yürütülen kampanyaya Prime Mall Antakya müşterileri büyük ilgi gösterdi.
Kampanya kapsamında 10 Ocak 2014 tarihinde Antakya Gülderen Köyü’nde; Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne İlçe Emniyet Müdürü Hacı Murat Dinçer, İl Orman Müdürlüğü yetkilileri, Prime Mall Antakya Yöneticileri, mağaza müdürleri ve Prime Mall Antakya müşterileriyle birlikte kişiye özel isimlere ait yaklaşık 2000 fidan dikimi gerçekleştirildi.
lutfuagac7
Prime Mall Antakya Alışveriş Merkezi Müdürü Mustafa Süzen yaptığı konuşmada “Her yıl büyük zararlara neden olan orman yangınlarında, yüzlerce hektarlık yeşil alan yok oluyor. Bu durumda kaçınılmaz ve acı bir netice olarak yeryüzü yeşilinin oranı her geçen yıl biraz daha azalıyor. Bir ormanlık alanın yok olmasının etkileri sadece bugünü değil, geleceği de kapsar. Bu konuda herkesin bilinçli ve öncü olması gerek. Prime Mall Antakya’nın Ormanlarımıza Hayat Veriyoruz kampanyasına katılan duyarlı vatandaşlarımıza ve bizden desteğini esirgemeyen İl Orman Müdürlüğümüz, Belediye Başkanımız ve tüm devlet temsilcilerine teşekkür ediyoruz.” dedi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.