‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü tebrik ederim’

vali basin

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Lekesiz mesajında şunları kaydetti:

‘Son yıllarda iletişim teknolojileri alanında yaşanan hızlı gelişmeler, bilgiye ve habere daha hızlı ulaşma ihtiyacını da artırmıştır. Bu ihtiyacın karşılanması hususunda en önemli mesleklerden biri de gazeteciliktir.

Güçlü demokrasilerin temel taşlarından olan basın kuruluşları, toplumsal iletişim, düşünceyi ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu bağlamda basın kuruluşlarımız, doğru, tarafsız, özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde objektif davranarak, en hızlı şekilde, kamuoyunu aydınlatmalıdır.

Sorumluluk duygusuyla günün her saatinde haber peşinde koşan, her türlü şart altında halkın talep ve beklentilerini yansıtan basın çalışanlarımız, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Bugün ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, dergi ve radyolar ile ulusal ajanslarımızın temsilcileri sayesinde basınımız, sadece ilimizde değil, internet aracılığı ile tüm dünyaya ulaşmakta ve ilimiz için bir gurur kaynağı olmaktadır.

Halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdiği çabalarla ilimizin gelişen ekonomisine ve tanıtımına büyük destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan ilimiz genelindeki tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederim.

Bugün vesilesi ile, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarına rahmet dilerken, tüm basın çalışanlarına, ailelerine sağlık ve esenlik dileklerim ile en içten sevgilerimi sunarım.’

Önceki İçerikFarkı görün..
Sonraki İçerikBİLEK GÜREŞİ ŞAMPİYONLARI MADALYALARINI ALDI
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.