Belen’de Sarıkamış Şehitleri anıldı

Sarıkamış Harekatı’nın 99. yıl dönümü nedeni ile Belen’de Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi. MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül’ün de katıldığı program, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” ile başladı.

Yaklaşık 2 Km süren yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, anma törenin Sarıkamış’ın manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi için organize edildiğini belirtti.

Taşkın, anma programına Hatay’ın her tarafından öğrencilerin katıldığını belirterek, ”Anma programları “Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü olarak tüm Türkiye’de yapılıyor. Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında, Kars’ı Ruslardan geri almak için harekâta katılan 60 bin askerin donarak şehit olması sebebiyle her yıl anma törenleri düzenleniyor” dedi.

Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar ise “Atalarımız yıllar önce Milli Mücadelemiz adına Allahuekber dağlarında soğukta, zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Sarıkamış harekatı bir fedakarlık ve kahramanlık  örneğidir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalan yakınlarına ve tüm Türkiye halkına sabır diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler ve türküler söylendi. Daha sonra katılımcılara o günün yemeği anımsatan kuru ekmek ile buğday çorbası dağıtıldı ve fidan dikimi gerçekleştirildi.

Anma etkinliklerine sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.belen sehit1

Önceki İçerikDoğruloğlu ailesinin acı günü
Sonraki İçerik“Seçim büronuzu hayırlamaya geldik”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.