Olası bir afet anında rehber olacak

afet plan
İskenderun Belediyesi Afet ve Acil Durum Planı tamamlandı. İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) görevlisi Mehmet Elmas, tamamlanan Afet ve Acil Durum Planı ile ilgili Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e sunumda bulundu.
İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasındaki Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) gerçekleştirilen sunuma, Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Ali Osman Atahan, İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, İtfaiye personeli de katıldı. İskenderun Belediyesi AKOM görevlisi Mehmet Elmas tarafından yapılan sunum, slayt desteğiyle gerçekleştirildi.
İki ciltten oluşan İskenderun Belediyesi Afet ve Acil Durum planı, olası bir afet anında rehber olacak.
İskenderun Belediyesi Afet ve Acil Durum Eylem Planı’nda; İskenderun’a ait bilgiler, olası bir afet durumunda toplanma merkezleri ve çadır alanları, ihtiyaç duyulacak hizmet grupları, araç, gereç, malzeme, görevli listesi, resmi ve özel kuruluşlar, kapsamlı telefon rehberi gibi dökümantasyon bilgileri yer alıyor. Hazırlanan Afet ve Acil Durum Planı’nın olası bir afette ön rehber olacağını ve içerisinde ihtiyaç duyulacak her bilginin yer aldığını belirten İskenderun Belediyesi AKOM görevlisi Mehmet Elmas, “İskenderun Belediyesi AKOM birimi olarak iki yıldır hummalı bir şekilde ekip olarak çalışıyoruz. İskenderun’da olası bir deprem için eylem planı hazırladık. Bunu kitap haline getirdik. Bu plan ön rehber olacak. İçerisinde her şey var. İskenderun’dan geçen fay hatları, tarihi depremler, yakın tarihte meydana gelen depremler de bu kitabın içerisinde bulunuyor. Öngörüler oluşturduk” dedi. Tüm kurumlarla istişarede bulunulduğunu, ekip oluşturulduğunu belirten AKOM görevlisi Mehmet Elmas, “Daha güvenli bir İskenderun için çalışıyoruz. Bu ekip çalışmasıdır. Başkanımıza öncülüğünden ve desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Afet ve Acil Durum Planı’nın kapsamlı bir çalışma olduğunu belirterek, memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Üniversite ve kurumlarla işbirliği son derece önemlidir. Güzel bir çalışma olmuş. Elinize sağlık” dedi. Sunuma katılan Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Ali Osman Atahan da üniversite olarak her zaman desteğin süreceğini belirtti. İskenderun Belediyesi AKOM görevlisi Mehmet Elmas ayrıca, halkımızın www.iskenderunakom.com adresinden afet önlemleri, afet bilgi sistemi gibi önemli bilgilere ve linklere ulaşabileceğini ifade etti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sunum bitiminde personel ve sunuma katılanların yeni yılını da kutladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.