Başkan Altan; ‘’Payas’ın güzelliği kentsel dönüşümle taçlanacak’’

bekir altan1
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, bugün hemen hemen tüm kentlerin ortak sorunu olan kentsel dönüşümün en iyi örneklerinden birini hayata geçireceklerini bildirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden gelen İlknur Kayıntaşyurt, Fuat Arslantürk ve Hatay Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Mehmet Yıldırım’ı geçtiğimiz haftalarda Payas’ta ağırladıklarını anımsatan Başkan Altan, ‘’İlçemizin kentsel dönüşüm fotoğrafı çekildi. Hazırlıklarımız sürüyor. Payas’ın güzelliğini kentsel dönüşümle taçlandıracağız’’ dedi.
Halkla yaptığı tüm sohbetlerde kendisine kentsel dönüşümün sorulduğunu ve halkın bu konuda son derece duyarlı olduğunu anlatan Altan, kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan tüm alanların tespit edilerek kayıtların tutulduğunu, raporların hazırlandığını ifade etti.
Kentsel dönüşümün sadece estetik değil, sağlıklı ve güvenli yapılar açısından da önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Altan, şunları kaydetti:
”Kentsel dönüşüm kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi için önemli bir ihtiyaç. Depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş tek bir binanın bile olmaması için çaba harcıyoruz. Çünkü, Türkiye’nin bir deprem gereği var ve bu gerçek Payas için de geçerli. Bu nedenle hazırlıklı olmalıyız. Biz vatandaşlarımızın canını korumak, onlara daha ferah şartlarda yaşam koşulu sağlamak adına bu dev projeye ilk adımı atmış olduk”
Kentsel Dönüşüm Projesini herkese tek tek anlattıklarını ifade eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Kentsel Dönüşüm Projesi bazı illerde olumsuz sonuç aldı. Biz bunlara aldırmayıp bu projenin Payas ve halkına çok olumlu katkı yapacağına inanarak projeyi gerçekleştirme adına adımımızı attık” şeklinde konuştu.
Payas’ın mavi ile yeşilin buluştuğu noktada bulunduğuna dikkati çeken Başkan Altan, ”Denizle dağın iç içe olduğu eşsiz güzelliklere sahip bir ilçemiz var. Bu güzellikleri sağlıklı kentleşme ile daha yaşanır hale getireceğiz’’ dedi.

Önceki İçerikSporun kalbi Payas Kültür Sarayı’nda atıyor
Sonraki İçerikArsuz Kaymakamı Baysal köy ziyaretlerinde bulundu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.