Bakan Ergin; “Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz”

bakan ortokodoks
AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, İskenderun’da, Noel Bayramı nedeniyle Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.
Ergin, Kiliseyi ziyaretinde yaptığı konuşmada, bir hoşgörü kenti olan Hatay’da Türkü, Alevisi, Kürdü, Hristiyanı, Müslümanı herkesin kardeşçe yaşadığını söyledi. Ergin, bu hoşgörü tablosunun tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Bizler buraya Noel Bayramı’nı kutlamak için geldik. Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. 2014 yılının 2013’ten daha iyi geçmesini diliyorum. Bizler sizlerin her zaman emrinizdeyiz. Bizim yolumuz hizmet yoludur. Bu aziz millet hizmetin en güzeline layıktır. Sizlerin her zaman yanındayız. Tüm Hristiyan vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Allah hep birlikte daha güzel günler nasip etsin.”
İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizlerin bu ziyaretini çok anlamlı buluyoruz. Bizler bu ülkenin, bu şehrin çocuklarıyız. 2014 yılının da tüm dünyada barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz” dedi.
Ziyarette Papaz Dimitri Yıldırım ve çok sayıda partili hazır bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.