Noel’de örnek tablo!

noel
İskenderun Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen Noel ayinine, Hristiyan vatandaşlar çocuklarıyla katıldı. Kilisede çocuklara yönelik yapılan programda İsa Mesih’in doğuşu Türkçe anlatıldı. Noel Baba kıyafetli iki görevli elinde çanla içeri girmesiyle birlikte çocuklar etrafında toplanmaya başladı. Her yıl hediye dağıtımı sırasında yaşanan izdihamı önlemek için listeden isim okunan çocuklar Noel baba kıyafetli görevliden hediyesini aldı.
Çocuklara hediyelerin dağıtıldığı kutlama töreninin ardından noel ayinine geçildi.
İskenderun’da yaşayan Hristiyanların yoğun katılım gösterdikleri ayine; AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran ve 22. Dönem Milletvekili ve İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Soydan katılarak, Hırıstiyan alemininin bayramını birlikte kutladılar.
Ayinde Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, Noel bayramının Türkiye’de barışa birlik beraberliğe ve huzura vesile olması dileklerinde bulundu. Ayin sonrası İskenderun Ortadoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, milletvekili, belediye başkanı ve diğer davetliler ile birlikte Noel pastasını kestiler. Teymur, AK Partililer’e ve belediye başkanına bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.
Teymur ayrıca, “Noel’in ülkemize ve bütün dünyaya güzellikler, barış ve mutluluk getirmesini diliyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.