Bakan Ergin; “Hatay’ın güzellikleri her geçen gün artacak”

bakan kilise
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Sadullah Ergin, Antakya’daki Ortodoks Kilisesini ziyaret ederek Hristiyan vatandaşların Noel Bayramını kutladı.
Hristiyan aleminin Noel Bayramını kutlayan Ergin, Suriye’de kaçırılan din adamlarının kıllarına zarar gelmeden kurtarılması için yakın temaslarını sürdürdüklerini söyledi.
Önümüzdeki yılın 2013’ten daha güzel geçmesi temennisinde bulunan Ergin, “Barışa, kardeşliğe insanlığın mutluluğuna, daha güzel müjdeler versin 2014 yılı. Burada küçük bir salonda toplanan bu topluluk insanlığın özeti, kainatın, mevcudatın bir muhassalasını görmek mümkün. Bütün dünya yaratılmış ama insanın emrine sunulmuş, insanlığın cümlesinin özetini burada bir arada görüyoruz. Ben bu şehirdeki güzelliklerin her geçen gün artarak devam edeceğine inanıyorum. Aramızdaki kadim zamandan beri devam eden komşuluk, hemşeri, kardeşlik ve aynı insanlık iadesinin mensubu olmanın bilincinin güçlenerek yarınlara taşınmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum” dedi.
Bakan Ergin 8 ay önce Suriye’de kaçırılan Antakya Ortodoks Patrikhanesi Halep Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna Ibrahim’in bir an önce kıllarına zarar gelmeksizin kurtarılması için yakından temas içerisinde olduklarını da vurguladı. Sadullah Ergin, “İnşallah sizleri sevindirecek, sizlerin mutluluğunu daha da arttıracak, dolayısı ile bizi de mutlu edecek, güzel haberleri verebilmenin gayreti içerisinde olduğumu ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.
Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil de Noel Bayramı’nın ruhunu yansıtan dayanışmanın, iyi niyetin, sevginin ve merhamet gibi değerlerin gelecek nesillere aktarılacak müşterek mirasın en kıymetli boyutu olduğunu söyledi.
Hatay’ın insanlığın ortak hafızasına sahip olduğunu belirten Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise “Hatay insanlığın ortak macerasında çok önemli roller oynamıştır. Bunun da beraberinde getirdiği kadim medeniyetleri bünyesinde yaşatmış ve kadim dinlerdin mensuplarını da hala yaşatmaya devam eden bir il. Bunun beraberinde getirdiği şuan ki tabloları kareleri, etkinlikleri yıl boyu yaşıyoruz. Bugünde onlardan bir tanesini Hristiyan vatandaşlarımızın Noel bayramının mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar tüm inançlarda fertlerin daha bir naifleştiği, yumuşadığı ve sevgi kanallarının açıldığı özel günler. Bugünde öyle. Kalplerimiz biraz daha yumuşadı ve birbirimize daha da yaklaştı. Noel Bayramının da kardeşliğin daha güçlenmesine vesile olmasını diliyorum ve tüm Hristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramını kutluyorum.” diye konuştu.
Antakya Ortodoks Kilisesinde gerçekleşen Noel kutlamasında Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.