İSGED SAVAŞ MAĞDURU ÇOCUKLARA YARDIM ELİ UZATTI

isged1
İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği, savaş mağduru Suriyeli çocukların eğitim gördüğü binayı ziyaret etti ve öğrencilere hediyeler vererek, yüzünü güldürdü.
İskenderun’da farklı projelere imza atan İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği, SODES projesi kapsamında Suriyeli miniklere eşofman takımı ve ayakkabı hediye etti.
Suriyeli miniklerin zor şartlarda eğitim gördüğü binaya ziyaret gerçekleştiren dernek üyeleri onlara yalnız olmadıklarını hatırlattı. Hediyeleri alan çocukların yüzlerinde ki, bir tebessüm görmeye değer kareler ortaya çıkardı. 3 katlı binayı dolduran minikler ücretsiz eğitim veren öğretmenler sayesinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Bunun bilincinde olan dernek üyeleri savaş mağduru çocuklara yardım etmeyi bir borç bilerek onların yüzünü güldürdü. Dernek Başkanı Ercan Aflaz yaptığı konuşmada; ‘’Bugün burada ülkelerinde ki savaştan kaçıp ülkemize misafir olan Suriyeli çocuklara yardım elini uzatmaya geldik. Bizler inanıyoruz ki onların bir tebessümü her şeye değer. Çocuğun dünyada evrensel olduğuna inanıyoruz. Çocuğun ülkesi dili olmaz. Çocukların tek bir dili vardır oda huzurlu bir şekilde yaşamaktır. Bizler dernek olarak yeni projelerimizle bu çocuklara yardım elini uzatmaya devam edeceğiz’’ dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.