Sağlıklı ve güvenli yaşam için kentsel dönüşüm şart!

kentsel dönüsüm2
Kentsel dönüşüm paneli; İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan panele, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve konuyla ilgili personel katıldı.
Ülkemizde bulunan 75 milyon nüfusumuzun yaklaşık 54 milyonunun birinci ve ikinci derece deprem bölgesinde yaşadığı düşünüldüğünde, halkın bu deprem bölgelerinde daha sağlıklı ve güvenli yaşaması amacıyla Bakanlık tarafından 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu çıkarıldığını belirten Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yavuz Gördük, “Bu kanun çerçevesinde özellikle vatandaşların bilimsel ve teknik çalışmalar sonucu tesbit edilen alanlarda sağlıklı ve güvenli yaşamasının sağlanması amaçlanmıştır” dedi.
İlimizde yaklaşık 123 bin yapının 36 bininde kentsel dönüşüm kapsamında çalışma yapılması düşünüldüğünü ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yavuz Gördük, “Bugüne kadar ilimizde 626 yapıda riskli alan tespit edilmiş, gerekli çalışmalar yapılmış ve işlemler başlatılmıştır” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü Dönüşüm Alanları Daire Başkanlığı Jeofizik Mühendisi Görkem Şimşek, ‘6306 Sayılı Yasa Kapsamındaki Dönüşüm Alanları’ ile ilgili konuştu. Kentsel Dönüşümün illimizde yaygınlaşması, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan teknik personellerin ve halkımızın bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen Kentsel Dönüşüm Paneline, İskenderun Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Murt ve personel de katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.