MİLLİ MÜCADELEDE İLK KURŞUN’UN 95. YIL COŞKUSU YAŞANIYOR

ilk kursun3
Milli Mücadelede İlk Kurşun’un atılışının 95. Yıl Dönümü dün İlk Kurşun Parkında düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk Kurşun Anıtına Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı J. Yrb. Bilal Güvenir, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilen ve Muharip Gaziler Derneği Üyesinin Şükran Çelengi sunmasıyla başlayan kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kutlamalara Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı J. Yrb. Bilal Güvenir, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilen, Dörtyol Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergül Yaşar, Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu, Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Altınçağ Belediye Başkanı Yaşar Düz, Yeniyurt Belediye Başkanı H. Avni Günal, Yeşilköy Belediye Başkan Vekili Kahraman Kıymacı, Ak Parti İlçe Başkanı Cüneyt Yavuz, DP İlçe Başkanı Alaiddin Aslan, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar iştirak etti.
Garnizon Komutanlığında görevli J. Ütgm. Emin Uzun’un yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Anıt Şeref Defterini imzalayan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Milli Mücadelenin ilk ateşini, ilk kıvılcımını yakan bir ecdadın torunları olmaktan duyduğu gururu ifade ederek her karışı şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanın ilelebet Türk yurdu olarak kalacağına vurgu yaptı.
Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 95. yıl dönümü münasebetiyle Dörtyol İlçe Milli Eğitime bağlı, ilk, orta ve liselerde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi.
Tören mangası ve muharip gaziler derneği üyelerinin saygı atışıyla anıt alanındaki tören sona erdi. İlkkurşun Parkındaki kutlamaların ardından Milli Mücadele kahramanlarının Özerli ve Yeşilköy’deki kabirleri ziyaret edildi.
İlk olarak Ömer Hoca oğlu Çavuş Mehmet Kara’nın Özerli Mezarlığındaki kabrine gidildi. Burada kabir başında okunan duaların ardından kabre su döküldü.
Yeşilköy mezarlığı girişinde Bele-diye Başkan Vekili Kahraman Kıymacı tarafından karşılanan protokol üyeleri ve katılımcılar burada Kara Hasan Paşa’nın mezarı başında dua ettiler. Özellikle Yeşilköy Mezarlığında öğrencilerin yapmış olduğu hazırlık Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ve Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy tarafından takdir gördü ve her iki başkan da öğrencileri teker teker tebrik ettiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.