Kaymakam Soytürk, şehit annesinin acısını paylaştı

sehit kaymakam1
Yeşilköy Mezarlığında Kara Hasan Paşa’nın kabir ziyareti gerçekleştirildikten sonra mezarlık çıkışında yaşlı bir çiftle karşılaşan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk onlarla bir süre sohbet etti. Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk Yeşilköy mezarlığı çıkışında 85 yaşında ve göğsünde gazi madalyası taşıyan İbrahim Şakır ve eşi 50 yaşındaki Fatma Şakır ile karşılaştı.
Yaşlı çiftin hal ve hatırlarını soran Kaymakam Soytürk çiftin 12 Ağustos 1992 tarihinde Hakkari İlinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli iken trafik kazasında şehit olan Polis Memuru oğulları Akif Şakır’ın kabir ziyaretine geldiklerini öğrendi.
Kaymakam Recep Soytürk bu milli ve manevi duyguların en had safhada hisse-dildiği Milli Mücadelenin İlkkurşu’nun atılışının 95. yıl kutlamalarının da ruhuna yakışan bir davranış sergileyerek yaşlı çiftin koluna girdi ve protokol üyelerini de şehidin kabri başına davet etti.
Kabir başında okunan duaların ardından yaşlı çiftin açıları paylaşıldı.
Gazi Madalyalı İbrahim Şakır gösterilen bu nezaket karşısında duyduğu minnettarlığı ifade etmekte zorlanırken, anne Fatma Şakır ise gözyaşlarını tutamadı.

Önceki İçerikMİLLİ MÜCADELEDE İLK KURŞUN’UN 95. YIL COŞKUSU YAŞANIYOR
Sonraki İçerikBaşkan Civelek, İSMO’yu ziyaret etti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.