Hatay, gönül elçileri ve koruyucu aile projesinde Türkiye birincisi

vali1
İlköğretim ya da ortaokul mezunu olup okuma imkanı bulamayan kadınların, Mesleki Açık Öğretim Liseleri’ne gönderilerek Meslek Lisesi mezunu olmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamak amacını taşıyan “Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı Erol Bilecik Konferans Salonu’nda yapıldı.
Toplantıya Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz’in yanı sıra Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutan Vekili J.Yb.Eşref Torun, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Birliği (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz, Hatay Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz, daire müdürleri, gönül elçileri ve koruyucu aileler, öğretmenler ve öğrenciler ile protokol eşleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Lekesiz, Anadolu coğrafyasının bir “gönül coğrafyası” olduğunu ifade ederek, “Bizim edebiyatımızda, insan ilişkilerimizde, şiirlerimizde gönül ile ilgili pek çok zenginliğimiz var çünkü bizim medeniyetimiz adeta gönül coğrafyası. Oysa Batı dillerinde “gönül”ün karşılığını göremiyoruz. Anadolu’nun gönül coğrafyası olmasının beraberinde getirdiği güzelliklerimiz ve zenginliklerimiz var” dedi.
Mahallemizdeki bir yaşlıya ya da görme engelli birine yardım etmenin gönül elçiliği olduğuna değinen Lekesiz, “Sahip olduğumuz bu zenginliğin farkına varabilmemiz için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu tür asil ve soylu işleri hiçbir karşılık gözetmeksizin yapan insanlarımıza Gönül Elçileri adını verdi ve gönül elçilerimizin de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bildirmelerini istedi. Daha sonra gönül elçiliğinde 81 il içerisinde tatlı bir rekabet oluştu. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, Hatay ilimiz Gönül Elçileri sayısında 220 bin gönül elçisi ile Türkiye genelinde birinci oldu”dedi.
Toplantıda daha sonra konunun uzmanları katılımcıların konuya dair sorularını cevaplandırdılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.