2/B TAPULARI SON SAHİPLERİNİ BULDU

belen tapu
Mal Müdürlüğünce yürütülen orman vasfını yitirmiş 2-B kapsamındaki arazilere tapu verilmesi çalışmaları sonuçlandırıldı. Belen’de son üç vatandaşa da tapu belgelerinin teslimi gerçekleştirildi. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Mal Müdür Vekili Uhdut Güven ile birlikte tapuları hazırlanan vatandaşların katılımı ile düzenlenen törende hak sahiplerine tapularını teslim etti.
Kaymakam Aydın; Belen’de yapılan 2-B Kadastro çalışmaları sonrasında tespit edilen 694 taşınmazın kullanıcılarının Mal müdürlüğüne bildirildiğini, 2012-2013 yıllarında söz konusu taşınmazların değer tespiti, tebligat ve satış işlemleri tamamlanarak, satış için başvuruda bulunulan 658 taşınmazın 650 adedi peşin, 8 adedi de taksitli olmak üzere satışının yapıldığını, satışı yapılan 658 adet taşınmazda hak sahiplerine 763 adet tapu verildiğini aktardı.
Kaymakam Aydın ayrıca, bu satış işlemlerinden 2.264.154,40 TL. 2/B satış geliri, 477.831,94 TL Afet riski altındaki alanların dönüşümünde kullanılmak üzere afet riski dönüşüm geliri ve 97.255,75 TL de Vakıflar Genel Müdürlüğü payı olmak üzere toplam 2.839.242,09 TL Kamu kaynağı elde edildiğini açıkladı. İşlemlerin yürütülmesinde emeği geçen personele teşekkür eden Kaymakam Aydın, düzenlenen tapuların hayırlı olmasını dileyerek hak sahibi vatandaşlara tapularını teslim etti.

Önceki İçerikKaymakam Aydın, mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda buluştu
Sonraki İçerikBaşkan Civelek’in teyzesi Cavidan Kuru yaşama veda etti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.