Engelliler yine ‘Engel’lendi

engelliler çelenk (2)
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada oldukça geniş kapsamlı kutlanırken, İskenderun’da her zaman olduğu gibi yine buruk ve kopuk kutlandı. Her yıl engeliler spor kulübünün üç beş üyesinin dışında anıt alanına çelenk sunmaya gelenlerin olmaması engellilerimizi ne kadar sahipsiz bıraktığımızın bir göstergesi olduğunu kanıtladı.
Her yıl olduğu gibi yine bu yılda 3 Aralık Dünya Engeliler Günü olduğunu hatırlayanların sayısının çok az olduğunu görmek mümkündü. Dün sabah saatlerinde anıt alanına çelenk sunmaya gelen İskenderun Engeliler Spor Kulübü ve İskenderun Gençlik Merkezi çelenk sunumunu yaptıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okudu. Ardından engelliler adına kısa bir açıklama yapan Engelliler Spor Kulübü Kaptanı Umut Akbay, “Her yıl aynı şeyleri yaşıyoruz. Bizim için yapılan ve gelişen bir şey yok bizleri bu durumdan daha kötüye düşürmemesi için dua ediyoruz” dedi.
Birçok kurum ve kuruluşun unuttuğu ve bilmelerine rağmen anıt alanına gelmeyenlere büyük bir dersi Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri verdi. Öğretmenleri ile birlikte anıt alanına gelen minik öğrenciler engelli olan ağabeylerine çiçek verirken yapmış oldukları kendi resimlerini de engellilere hediye ettiler.

Önceki İçerikBüyükşehir Adayı olan Bakan Ergin’den ilk açıklama; ‘BÜYÜK ONUR’
Sonraki İçerikÜmit Günay; “İskenderun’u ‘Ortak Akıl’la Yöneteceğiz”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.