Kaymakam Soytürk; ‘İnsan hakları hususunda hassas davranıyoruz’

insan haklari
İlçe İnsan Hakları Komisyon toplantısı dün Vakıf Toplantı Salonunda, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk İlçe İnsan Hakları Komisyonunun gündeminde herhangi bir madde bulunmadığı gibi vatandaşlar tarafından da yapılmış bir müracaatın olmadığını, bu toplantının tanışmak amacıyla tertiplendiğini belirttikten sonra kendi özgeçmişi hakkında komisyon üyelerine kısa bir bilgi aktardı ve komisyon üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşüleceğini belirtti.
Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’ün başkanlık ettiği İlçe İnsan Hakları Komisyon Toplantısına Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Ak Parti İlçe Başkanı Cüneyt Yavuz, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Uzun, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Öztürk, İlçe Sağlık Müdürü Halil Canbolat, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay, Hazine Avukatı Fatma Karabulut, Baro Avukatı İsmail Başar, Sendika Temsilcisi Yaşar Gürakan, Okul Aile Birlik Başkanı Rahime İkiz ve İlk Kurşun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sedat İskenderoğlu katıldı. Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin komisyon çalışmalarından ilçemizin bu güne kadar olumlu yönde istifade ettiğini belirterek; “İlçe İnsan Hakları Komisyonumuzun aldığı tavsiye kararları doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları üstüne düşen görevleri yerine getirmede daha duyarlı ve hassas davranmaktalar” dedi.
Komisyon üyeleri sırayla kendilerini tanıttıktan sonra gündeme ilişkin görüş ve önerilerini belirttiler. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına ait nezarethanelerin denetlenmesi, çevre sağlığı ve temizliğinin sağlanması, İnsan Hakları Müracaat Kutularının düzenli kontrollerinin yapılması, İnsan Hakları ile ilgili bilgilendirme toplantılarının gerçekleştirilmesi, İlçede bulunan Suriyeli Vatandaşların durumları gibi konularda karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Komisyon önümüzdeki ay tekrar toplanmak üzere oturumuna son verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.