Kilis Kültür Derneği halkımıza aşure dağıttı

kilis kültür derneği aşure (1)
İskenderun’da faaliyet gösteren Kilis Kültür Derneği, Muharrem Ayı dolayısıyla üyelerine ve kent halkına aşure dağıttı.
Yıl içerisindeki hedeflerini belirleyerek bunları tek tek hayata geçiren Kilis Kültür Derneği, Muharrem Ayı’nda da üyeleri ve halkımızla birlikte bu anlamlı ay’a uygun bir şekilde faaliyet yürüttü. Kilis Kültür Derneği Başkanı Halil Tosyalıoğlu ve dernek üyeleri, halkımıza aşure ikramında bulundu.
Çay Mahallesi Ulu cami Caddesi 98. sokaktaki dernek lokalinde bir araya gelen Kilis Kültür Derneği üyeleri, Muharrem Ayı’nın anlam ve önemine uygun çalışmalarını yürüttüler.
Aşure dağıtımı öncesinde Kuran-ı Kerim Tilaveti ile dualar edildi.
Daha sonra kazanlarda pişirilen aşureler, vatandaşlarımıza ve üyelere dağıtıldı. Kilis Kültür Derneği Başkanı Halil Tosyalıoğlu, Muharrem Ayı’nın önemine değinerek, “Muharrem Ayı’nın İslam tarihinde belli başlı üç önemli özelliği vardır. Birincisi oruç, ikincisi Hicrî takvimin başlangıcı olması, diğeri de Hz. Hüseyin ve evlatlarının Kerbela’da şehit edilmesidir. Muharrem ayında tutulan oruç tarihi seyri yönüyle de bir özellik taşıyor. Günümüzde çok farklı anlam ve özelliği olan Muharrem Ayı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikMehmet Dönmez çarşı esnafını gezdi
Sonraki İçerik2023 HEDEFİNE ÖDÜLLÜ MOTİVASYON
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.