Vali Lekesiz, konuklarına Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesini tanıtıyor

konuk vali6
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, DOĞAKA toplantısına katılmak üzere ilimizde bulunan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ve Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy’a Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ni gezdirdi.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin eşi Sultan Kocatepe ve Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu’nun eşi Nuray Oduncu’nun da teşrif ettikleri ziyarette Vali Lekesiz, tarihi dokusuna bağlı kalınarak restore edilen 22 odalı eski Antakya Evi’nden dönüştürülen müzenin tüm odalarını konuklarına gezdirerek ürünler hakkında konunun uzmanları ile birlikte bilgi verdi.
Lekesiz, müzede; fesleğen, adaçayı, defne, kantaron, karabaş otu, hartlap, çakşır kökü, meyan kökü, taş nanesi, böğürtlen kökü, erguvan yaprağı, pelin otu, asma, hatmi gülü, ebegümeci ve ölmez çiçeği gibi 200’ün üzerinde tıbbi ve aromatik bitki bulunduğunu, söz konusu bitkilerin ne tür rahatsızlıklara iyi geldiği konusunda da uzmanlar tarafından müzeyi gezenlere bilgi verildiğini söyledi.
Müzeyi büyük bir ilgi ve beğeni ile gezen ve bitkilerle ilgili merak ettikleri konuları ilgililere soran sayın konuklar ise, Türkiye’de başka örneği bulunmayan müzenin Hatay’a kazandırılmış olmasının güzel bir başlangıç olduğunu ifade ettiler. Gezinin ardından, konuklara bitkilerden elde edilen hoş kokulu bitki çayı ikram edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.