Engelli asansörünü yaptırmak zor mu?

engelli asansör
İskenderun’da engelli vatandaşlar, sokak ve caddelerde rahat hareket edebilmeleri için yapılan sistemlerin çalışmamasından şikayetçi.
İskenderun Prof. Dr. Muammer Aksoy ve İbrahim Karaoğlanoğlu caddeleri üzerinde bulunan üst geçitlerdeki asansörlerin çalışmaması engelli vatandaşların tepkisini çekiyor. Engelliler için yapılan kaldırımların çıkışlarına ise araçların park edilmesi büyük sıkıntı oluşturuyor.
Uzun süredir koltuk değnekleriyle yaşayan Mehmet Güllü, her geçen gün kendileri için yaşamın daha da zorlaştığını söyledi. Güllü, üst geçitlerdeki asansörlerin çalışmaması nedeniyle karşıdan karşıya geçişte zorluk yaşadıklarını ifade etti. “Kimi zaman bu sıkıntılar nedeniyle evden dışarı dahi çıkmak istemiyorum.” diyen Güllü, adeta eve mahkum edildiklerini öne sürdü.
Yetenek Sizsiniz Türkiye, adlı programa yarışmacı olarak katılan İskenderun Mikado Break Dans Grubu üyesi Fatih Bayram da aynı dertten mustarip. “İskenderun gibi bir yerde engelli olmak çok zor. Halkımız çok duyarsız.” diyen Bayram, araçların gelişi güzel park edildiğini ve engelli vatandaşların dikkate alınmadığını söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.