Beş yaş altı çocuklar aşıya!

cocuk felci
İskenderun Toplum Sağılığı Merkezi Sorumlu doktoru Volkan Yeter, Çocuk felci aşı uygulaması hakkında bilgi verdi. Yeter, “Çocuk felci (poliomyleit) özellikle sinir hücrelerine zarar veren, sakat bırakan ve tedavisi olmayan bulaşıcı bir hastalıktır.Çocuk felci virüsü (polio) vahşi bir mikrop olup çok hızlı yayılım göstermektedir. Tek kurtuluş yolu öncesinde aşı yaptırmaktır” diyerek, İskenderun”da aşı uygulamasının 18- 24 Kasım 2013 tarih aralığında gerçekleştirileceğini vurguladı.
Açıklama şöyle;
“Çocuk felci dünya çapında eradike edilmek istenmektedir.Bu amaç doğrultusunda çocuk felcinden korunmak için polio (OPA) aşısı yapılmaktadır. Polio aşısı yapıldığı insanların hemen hemen hepsini %95 oranında korumaktadır.
Dünyada bazı ülkelerde görüldüğü Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tespit edilmiş ve yüzlerce çocuğu sakat bırakmıştır. 1994 yılında yürüttüğümüz benzer ‘’Polio Aşısı Kampanyası’’ ile ülkemizden bu hastalık tamamen silinmiş olmakla beraber, dünyada gelişen olaylar yüzünden, Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını tamamlamış ve özellikle 0-59 ay, yani 5 yaş altı çocukların tamamının aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın, önlem olarak oral polio-çocuk felci aşısı ile aşılanmalarını kararlaştırmış ve polio (OPA) aşısı kampanyasını başlatmıştır.
Bu sebeple ilçemizde 5 yaş altı tüm çocuklarımız, Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi personelleri tarafından aşılanacaklardır. Aşı, ağızdan damla damlatmak suretiyle uygulanacaktır. İlçemizde aşı uygulama tarihleri 18- 24 Kasım 2013 tarih aralığında gerçekleştirilecektir.
Aşı Kampanyasına vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstermeleri ve 0-59 ay yani 5 yaş altı çocuklarını çocuk felcine karşı bağışıklama için hizmet veren sağlık personeline aşı kampanyası dahilinde aşılatmaları önemle duyurulur.”

Önceki İçerikCİVELEK ‘BÜYÜKŞEHİR’DEN CAYDI!
Sonraki İçerikİstasyon aykırı bulundu!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.