Hayırsever İşadamı Fahri Öksüz cami yaptırıyor

cami protokol7
İşadamı Fahri Öksüz ve çocukları tarafından Antakya Merkez Harapağası Mahallesi’nde yaptırılacak olan camiinin protokolü Valilik Makamı’nda imzalandı.
İşadamı Fahri Öksüz, oğulları Zihni ve Adnan Öksüz, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve işadamı Necmi Asfuroğlu’nun katıldığı protokol imza töreninde konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Fahri Öksüz’e ve çocuklarına yaptıracakları camiden dolayı teşekkür ederek, ilimiz ve insanımız için hayırlı olması dileğinde bulundu.
Lekesiz, ilçeleri, illeri, ülkeleri güzel ve değerli kılan tarihi ve kültür mirası, meslek odaları, üniversitesi, yer altı ve yerüstü zenginlikleri gibi birtakım değerleri olduğunu bunun yanı sıra bir de illeri güçlü kılan, diğer illerle rekabette ön plana çıkmasında çok ciddi katkı veren sosyal sermayesi yani üreten, istihdamda bulunan, ihracat yapan, ilin ve ülkenin zenginliğine zenginlik katan işadamları başta olmak üzere dünya ile irtibatlı dinamikleri olduğunu vurgulayarak, “Günümüzde bir ilin sosyal sermayesi ne kadar güçlüyse o ilin illerle ve dış dünyayla rekabet kapasitesi de o kadar güçlüdür. Memnuniyetle belirtmek isterim ki, Hatay’ın sosyal sermayesi oldukça güçlü ve her geçen gün daha da iyiye gidiyor” dedi.
İşadamı Fahri Öksüz de, medeniyetlerin beşiği Hatay’da yaşıyor olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, böyle hayırlı bir işe imza atmaktan da mutluluk duyduğunu ifade etti. İşadamı Öksüz’ün oğulları Zihni ve Adnan Öksüz de, “Bu memleket hepimizin. Birlik ve beraberlik içerisinde inşallah daha çok güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.
Günümüz şartlarına uygun olarak düşünülen ve eski Antakya’nın tarihi dokusuna uygun olarak yapılacak olan 430 kişilik camiinin içerisinde Kur’an Kursu, şadırvan ve lojman da yer alacak. Toplam 2.187 m2.lik alanda 500 m2.alan üzerinde kurulacak olan camiinin 2 yıl içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

Önceki İçerik“Emaneti büyük bir önemle hatırlayacağız”
Sonraki İçerikAtatürk Fotoğrafları Sergisi açıldı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.