İskenderunspor için dev adım!

cuma
Son günlerde en ciddi bir birlikteliğe şahit olduğumu söyleyebilirim. Bundan öncekilerde çok ciddi isimlerdi aslında ama biliyoruz ki masada yapılan toplantıyla meydanda yapılan toplantı bir birinden çok farklı.
Bu güne kadar masada yapılan toplantılardan çokta bir şey çıkmadı. Her ne kadar masanın etrafındaki isimler ciddi isimler olsa da.
Hafta sonu İskenderun’un yeni mahallesi olacak şu anda ise Belediye olan Sarıseki Beldesinde Belediye Başkanı Bülent Özer’in davetlisi olarak oradaydım.
İlk kez bu kadar ciddi bir yaklaşımın olduğunu gördüm. Masanın etrafı oldukça geniş yelpazede ve hatta ilk kez bu kadar ciddi bir görüşmede İskenderun Demirçelikspor’un da ikinci başkanı toplantıya katıldı. Biliyorsunuz ki Sarıseki Beldesi artık İskenderun’un bir mahallesi bu güne kadar buraya yapılan tüm hizmetlerde İskenderun Belediyesi’nin sınırları içerisinde olacak. Dolayısıyla Sarıseki’ye ne yapıldıysa İskenderun’un. Zaten hafta sonu da burada yapılan güç birliği bunun içindi.
Başkan Bülent Özer’in 43 dönüm üzerine oldukça geniş kapsamlı bir spor komleksi yaptırıyor. Yapılan bu tesisin İskenderunspor’a tahsis edilmesi için de çok ciddi bir çabası var.
Sarıseki Belediye Başkanı ve İskenderun Belediye Başkan aday adayı Bülent Özer, bu nedenle sabah kahvaltısında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu üyesi Fatih Tosyalı ve Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile basın mensupları Konyon’da bir araya getirdi. Oldukça güzel bir havada geçen sohbet ve muhabbetin arından birlik beraberlik mesajı verildi. Burada İTSO Başkanı Levent Yılmaz ise sokakta herkesin dillendirdiği ancak bir türlü resmi olarak açıklanmayan Birleşmeyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
İskenderun Demirçelikspor’un renklerinin turuncu mavi isminin ise İskenderunspor Körfez, gibi birçok isim adı altında değiştirilerek tek çatı altında bir arada güçlü olunması konusunda ciddi çalışmalarının olduğunu söyledi.
Gerçekten çok önemli bir konu yıllardır bu konuları hem televizyon programlarında hem de yazdığım yazılarımda dile getirmiştim. Ama herkes kendi çıkarlarının peşine gidince bu birleşme olmamıştı. Önemli değil önemli olan tek çatı altında güçlü olmaktır. Zaten İskenderun Demirçelikspor’da bizim takımımız, ama bu kentin halkı turuncu mavili renklerin ve İskenderunspor’un peşinden gitmek istiyor. Bu nedenle gerçekten emeği geçenleri kutluyorum. Yıllardır 2ligde olan bu takımımızın birlikte güç birliği yaparak daha iyi yerlere gelmesini sağlayacağımızı düşünüyorum.
Bu tesisin de bir an önce bitirilip İskenderunspor’a devredilmesini heyecanla bekliyoruz. Her ne kadar takım yokken böyle bir fırsat önümüze çıksa da bu fırsatları iyi değerlendirmek lazım.
Yapımı süren İskenderunspor Fuat Tosyalı Tesisinin açılışı gerçekten bir umut oldu.
Futboldan soğuyan kişiler için bir umut kapısı yeniden açıldı. Artık eski günleri yeniden yakalamak mümkün. Tek çatı altında İskenderunspor’un süper lige çıkması için tüm sivil toplum örgütlerinin ve iş dünyasının esnafın taraftarların tek yürük olması gerekiyor. Yoksa hiçbir zaman hayallerimize ulaşmamız mümkün değil.
İskenderun’a bu tesisi Kazandıran Belediye Başkanı Bülent Özer’e çok teşekkür ediyorum umarım bu tesislerin sayısı artar..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.