PIRLANTA TEK TAŞ

Tek taşlı pırlanta pek sevgi sözcüğünü tamamlayan muhteşem bir armağandır. Sizde sevdiğinize tek taş pırlanta alarak onun ne kadar değerli olduğunu gösterebilirsiniz. Bir ömür boyu parmağınızda taşıyacağınız tek taş pırlanta alırken sizlere birkaç ipucu vererek tek taş pırlanta hakkında bilgilendireceğiz.

Her şeyden önce pırlanta seçimini yaparken bütçenize uygun ürünleri seçmeniz gerekmektedir. Bütçenize uygun şık tasarımlar sayesinde hem pırlanta hediye edeceğiniz kişiyi hem de kendinizi sevindirebilirsiniz. Sitemizde bulunan geniş ürün yelpazemizden bütçenize uygun pırlanta siparişi verebilirsiniz. Pırlanta seçimi yaparken karar vereceğiniz iki şey pırlantanın şekli ve montürdür. Tek taş pırlanta seçimlerinizde pırlantanızın renk, berraklık, karat, biçim ve kesimine dikkat etmeniz gerekmektedir. Pırlanta renk bakımından D, E, F, G, H, J, K-L ve N-Z sınıfına ayrılmaktadır. D-L sınıfındakiler süs eşyası olarak N-Z sınıfındaki pırlantalar ile sanayi malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu sınıf arasında en değerli renge sahip sınıf D sınıfıdır. Bu sınıftaki mücevherler oldukça az bir miktarda bulunmaktadır. Piyasada en çok satın alınan pırlanta sınıfı G ve H sınıfıdır. Kaliteli pırlantalar arasındaki renk farkını herhangi bir kimse anlayamamaktadır. Bu tür renk farklılıklarını mücevher uzmanlar anlayabilmektedir. Pırlanta da berraklık kavramı pırlantanın içerisindeki doğal oluşum sürecinde oluşan kusurların büyüklüğünü ifade etmektedir. Berraklık kalitesi sınıflandırması genel olarak 11 şekilde sıralanabilmektedir. Bunlar FL, IF, VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, I1, I2 ve I3 sınıfları olarak adlandırılmaktadır. FL, IF sınıfı tamamen kusursuz bir şekilde doğada oluşum sağlamış pırlantalardır. Bu pırlantaların doğada bulunması oldukça nadirdir. Piyasada en çok satılan pırlanta türü SI2’dir. I1, I2 ve I3 sınıfındaki pırlantalar uzak durmak gerekmektedir. Berrak bir görünüme sahip olan pırlanta daha iyi bir şekilde parlaklık gösterebilmektedir. Fakat bir pırlantadaki berraklık derecesini anlamak oldukça zordur. Louis Amour Pırlanta’dan alacağınız bütün pırlantalar H/VS kalitesinde gelmektedir. Dolayısıyla piyasanın standartlarında bir pırlanta sahibi olursunuz. Berraklık derecesinin boyutu en kolay I1, I2 ve I3 sınıfında anlaşılmaktadır. Bu sınıftaki pırlantaların berraklıkları oldukça azdır. Pırlanta içerisindeki kusurların bulunduğu bölgede pırlanta da kalite kaybını değiştirebilmektedir. Pırlanta biçimleri yuvarlak, prenses, baget, asscher, markiz, oval, damla kalp ve yastık şekilleridir. Yuvarlak bir biçimde olan pırlantalar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler olan bir pırlanta biçimidir. Yuvarlak şeklin tutulmasının en büyük özelliği dışarıdan gelen ışığı en iyi şekilde geri yansıtmasızıdır. İyi bir yansıma performansı olan bu biçimdeki pırlantalar ışıl ışıl parlayarak bir çok kişinin gözünü kamaştırmaktadır. Pırlanta karat terimi pırlantanın fiziksel olarak ağırlığını ifade etmektedir. Karat büyüklüğü fazla olan pırlantanın değeri daha da artmaktadır. Doğru bir kesim yapılmış pırlantada hem göz alıcı hem de estetik bir yapı kazanmaktadır.

Montör pırlantanın koyulacağı yüzüğü ifade etmektedir. Kullandığınız mücevherlere uygun olarak montör rengini seçmenizi tavsiye ederiz.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.