Bakan Ergin; “Hizmete devam, büyümeye devam!”

sadullah ergin2
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “2002 ile 2013 arasında meydana gelen gelişmeleri dost, düşman herkes teslim ediyor. Türkiye bulunduğu coğrafyada, bölgede gerçekten bir başarı öyküsü yazdı. Şimdi bu başarımızı inşallah güven veren adaletle, sürdürülebilir yüksek standartlı bir demokrasiyle taçlandırma süreci içindeyiz” dedi.
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere İnegöl’e gelen Bakan Ergin, İnegöl’de önceki gün açılışı gerçekleştirilen fuara davet edildiğini, kendisinin de seçim bölgesi olan Hatay’dan bir grup mobilya sektörünün temsilciyle fuarı gezmeye geldiklerini söyledi.
Bakan Ergin, Türkiye’nin 2001 yılında geleceğe endişeyle bakan ve “Yarınımız ne olacak?” diye tasa içinde olan bir haldeyken, 2002 seçimleriyle iş başına gelen AK Parti’nin bugüne kadar girdiği her seçimde milletten aldığı desteği artırarak oylarını da yükselterek bu ülkeye, millete hizmet etmenin onurunu yaşadığını anlattı. Bugüne kadar ortaya konmuş olan siyasi istikrarın buna bağlı olarak gelişen ekonomik istikrarın ve Türkiye’nin, milletin elde ettiği kazanımların mikro ölçekte teşkilat mensuplarının emeklerini birleştirerek ortaya çıkarttıkları bir ürünü olduğunu vurgulayan Ergin, Türkiye’nin 11 yıllık AK Parti döneminde hayal bile edilemeyecek noktalara geldiğini belirterek, “Allah’a hamdolsun bunun için bu güveni esirgemeden bu icraatların yapılmasına neden olan, imkan sağlayan milletimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Bakan Ergin, Türkiye’nin 2002 ile 2013 arasında kat ettiği mesafeyi gerçekten hak ettiğini vurgulayarak, Türk insanının buna layık olduğunu ve bu ülkeyi daha iyi yerlere taşıyacaklarını bildirdi.
“2002 ile 2013 arasında meydana gelen gelişmeleri dost, düşman herkes teslim ediyor. Türkiye bulunduğu coğrafyada, bölgede gerçekten bir başarı öyküsü yazdı” diyen Ergin, şöyle devam etti:
“Şimdi bu başarımızı inşallah güven veren adaletle, sürdürülebilir yüksek standartlı bir demokrasiyle taçlandırma süreci içindeyiz. Maalesef Türk demokrasisi kesintilerle bugüne kadar taşınabilmiş bir demokrasi. Siyasi tarihimiz doğrusu geleceğe dönük, ibret almamız gereken bir siyasi tarih. Artık bundan böyle kesintiye uğratılamayan ve milletin yetkilendirdiği iktidarları, hükümetleri milletin sandıkta görevden indirdiği bir altyapıyı kalıcı olarak inşaa etmenin çabası içindeyiz. İnşallah güçlü demokrasisi, sürdürülebilir kalkınması ve geleceğe güvenle bakan güçlü bir sosyal doku ile büyük Türkiye idealine hep beraber yürüyoruz. Türkiye 11 yılda çok önemli kazanımlar elde etti. Bu ekonomik anlamda da demokrasinin güçlenmesi anlamında da gençlerimize ve çocuklarımıza teslim edeceğimiz güçlü Türkiye açısından da böyle. Ama bu süreç henüz tamamlanmış değil, devam ediyor. Onun için bizden sonraki kuşakların selameti açısından gençlerimize, yavrularımıza çok daha güçlü bir Türkiye teslim edebilmek açısından bu siyasi istikrarın devam etmesi lazım.”
Yapılan reformların kurumsallaşmasının zaman istediğini dile getiren Ergin, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Mart ayının sonunda yerel seçimler yenilenecek. Ama inşallah sandıklardan bir önceki seçimde almış olduğumuz desteği daha da pekiştirerek çıkmanın gayreti içinde olacağız. Onun için konuşacağız, anlatacağız ama daha çok çalışacağız. Durmak yok, yola devam. Hizmete devam, büyümeye devam.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.