Nato Parlamenter Asamblesi Başkanı Bayley, Vali Lekesiz’i ziyaret etti

nato vali4
NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Hugh Bayley ve beraberindeki heyet, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. Vali Lekesiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyete Hatay hakkında bilgi verdi.
İnsanlık tarihinin hemen her döneminde gözde yerlerden olan Hatay’ın onlarca kadim uygarlığa ev sahipliği yaptığı için derin tarih ve zengin kültür mirasına sahip olduğunu vurgulayan Lekesiz, kentin farklılıklara kucak açtığını belirtti.
Lekesiz, Hatay’da yüzyıllardır farklı dinlerin, dillerin, etnik kökenlerin sevgi ve hoşgörü içerisinde yaşadığına da dikkati çekti. Başkan Bayley de kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, kabulünden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür etti. Vali Lekesiz, ziyaretin anısına Bayley’e, farklı dinlerin barış ve hoşgörü içerisinde yaşamasını temsil eden plaket verdi.
Ziyarete, Nato Parlamenter Asamblesi Başkan yardımcıları Nicole Ameline ve Julia Miranda Calha, asamblenin Türk Grubu üyeleri ve İstanbul milletvekilleri Ahmet Berat Çonkar ve Osman Aşkın Bak, Başkanlık Divanı Genel Sekreteri David Hobbs, Komite Direktörü Paul Cook ve Delegasyon Sekreteri Mustafa Remzi Bozkurt da katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.