Yalım Yıldız; “Olmaz, Yapılamaz denilen işleri başardık”

gelisim3
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sürekli olarak kendini yenileyen anlayışı ve yeni yatırımlarını kamuoyuyla paylaşmak üzere basın toplantısı düzenledi. Hastanenin yeni binasında gerçekleştirilen toplantıya Yalım Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalım Yıldız, Yalım Group CEO’su Cüneyt Müjde, Hastane Direktörü Ozan Yaşar ve daha bir çok idareci katıldı.
Toplantıda verilen en önemli mesaj ise; yatırmaların devam edeceği ve bölge halkının şifayı yüzlerce kilometre uzakta aramasının mali ve zaman kaybı açısından önüne geçilmesinin amaçlandığı oldu.
Polikliniklerin yeni binada oluşturulması sonrası, yıllardır hizmet veren eski binanın yatan hasta katları olarak değerlendirileceği müjdesini veren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi yönetimi, Onkoloji bölümünün de 2014 Mart ayı gibi hizmete girmesi için yoğun bir çaba sarfedildiğini açıkladı.
Yoğun bakım üniteleri, yüzde 100 başarı oranıyla Türkiye’nin sadece birkaç büyük hastanesinde hizmet veren bilgisayarlı tomografi hizmeti, iki adet yeni ameliyathanenin devreye girmesi, Kalp ve Damar Cerrahisi, Türkiye’de yüzlerce hastanede olmayan çocuk yoğun bakım ünitesi, konfor ve teknoloji yatırımlarıyla toplam yatak sayısının 138’e çıktığı, Onkoloji Bölümü çalışmaları ve daha bir çok yatırımın büyük bir hızla sürdüğü müjdelerinin verildiği basın toplantısı, İskenderun ve Hatay ölçeğinin ötesinde Türkiye’de örnek gösterilir yatırımlar olduğu gerçeği bir kez daha vurgulandı.
Yeni binayla birlikte Türkiye’de yüzlerce hastanede genel yoğun bakım bünyesinde tedavi verilen çocuk hastalar için ayrı bir yoğun bakım ünitesi oluşturulması ise Gelişim Hastanesi’nin başardığı önemli hizmetlerden birisi olarak basına gösterildi.
İlk günden bu yana hekim, teknoloji, personel ve fiziki şartların en üst seviyeye çıkarılması noktasında büyük atılımlar gerçekleştiren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, yeni binasıyla da bölgenin ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanmasını sağlayarak büyük takdir topladı.
Yalım Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalım Yıldız yaptığı konuşmada yatırımların süreceği müjdesini verirken şöyle konuştu: “biz sağlık sektörüne girdiğimizde asıl amacımız, memleketimizin insanı, her hangi bir rahatsızlıktan dolayı şifayı yüzler kilometre uzakta aramaması. Adımlarımızı bu doğrultuda attık. Attığımız en önemli adımların bir tanesi yeni binanın açılması oldu. Kalp olsun, kanser tedavisi olsun elimizden gelen her şeyi yaptık.Yapmaya da devam edeceğiz. Biz insanımızın sağlık konusunda büyük şehirlere gitmesini, eziyet çekmesini, yorulmasını istemiyoruz. Bunu da başardık. Yatırımlarımız devam edecek” dedi.
Yalım Group Genel Koordinatörü Cüneyt Müjde ise, kazandırılan yatırımların üzerine yenilerini katmak çabasında olacaklarını belirterek şöyle dedi: “İskenderun’a böyle bir sağlık tesisi kazandırdığımız için çok mutluyuz, yenilikleri kazandırmaya da devam edeceğiz. Eski bina 2005 yapımı eski bir bina olduğu için renovasyona girmesiyle yeni binadaki konfor ve imkanlar eski binaya da kazandırılacak. “
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Direktörü Ozan Yaşar, Türkiye’de çok az hastanede hizmet veren bilgisayarlı tomografi ve onkoloji yatırımları hakkında bilgiler verirken, Türkiye’nin en gelişmiş marka hastanelerinde dahi Gelişim hastanesinin hizmete açtığı yeni binadaki imkanların bulunmadığını belirtirken iddialı konuştu: “Bina 9 bin metrekare, eski binayla birlikte 17 bin metrekare kapalı alana ulaştı. Yoğun bakım ünitelerimiz ciddi anlamda büyüdü. Koridor genişlikleriyle hasta konforuna yönelik çalışmalar yaptık. Hizmet kalitesinin yükselmesi ve hasta konforu bakımından yatırımlarımızı şekillendirdik. Bilgisayarlı Tomografi kalp anjio cihazı da devreye girmiş oldu. Onkoloji ile ilgili bölüm de 2014 Mart ayı gibi devreye girmiş olacak. Sonuç itibariyle yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Poliklinikler eni binaya alındı, eski binada da yatan hasta bölümleri olacak ve eski binamız renovasyona girecek. Yeni açılan alanlarla birlikte iki yeni ameliyathaneyi devreye koyduk. “
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Direktörü Ozan Yaşar, basın toplantısının ardından gazetecilere yeni binayı ve yoğun bakım ünitelerini gezdirerek kapsamlı bilgiler verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.