“Bu köprü gönülleri de bağlayacak”

köprü2
İskenderun Belediyesi’nce, Sakarya ve Gültepe Mahalleleri arasında yaya ve araç geçişinin rahatlatılması amacıyla yapılacak olan betonarme köprünün düzenlenen törenle temeli atıldı.
Sakarya mahallesi Cumartesi Pazarı arkası kanal boyu 393. Sokakta Aşkarbeyli deresi üzerinde yapılacak olan betonarme köprünün temel atma törenine, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, belediye meclis üyeleri, meslek oda başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve her iki mahallenin sakinleri katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “4-5 belki de 6 mahalleyi ilgilendiren 50-60 yıldır özlenen beklenen bir köprünün temelini atıyoruz. Aslında İskenderun’a gerçekten beklenen, özlenen çok hizmetler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Fazla reklam yapmadan sade vatandaşın iyiliğine olan işler yapıyoruz. Fakat burada, böyle sizlerle birlikte bu temeli atmayı benim gönlüm istedi. Çünkü bugün temelini attığımız köprü burada yaşayan insanların 50-60-70 yıldır bekledikleri, istedikleri köprüydü. Burada yaşayan vatandaşlarımızdan biri ‘bu köprü buranın ciğeridir’ dedi. Demek ki o kadar ihtiyaç olan hizmeti gerçekleştiriyoruz. Köprü adı üstünde birbirine bağlayandır. Bu köprü aynı zamanda gönülleri de bağlayacak. Yaptığımız belediyecilikte gerçekten her işi ehline ve liyakata dikkat ederek yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Burada gördüğünüz gibi vatandaşın birinci derecede isteğini ön planda tutarak yapıyoruz. Buradan bir kardeşimiz ‘Çocukluğum burada geçti. Karşıdan karşıya geçerken selin beni almasından korkuyordum’ diyordu. Onun için benim gönlüm çok rahat. Bütün bu önemli hizmet bu bölgedeki mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş da yaptığı konuşmasında, “Köprünün yapılışında emeği geçen başta Başkanım olmak üzere şahsım ve mahallem adına, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yıllarca biz burada köprü yapılmasını istedik . Daha önceki belediye başkanlarımız ‘Biz buraya köprü yapmak istiyoruz ama DSİ bize müsaade etmiyor’ dediler. DSİ şimdi müsaade etmişse, demek ki belediye başkanları bizi yanıltmışlar. Bunu açıkça vurgulamak istiyorum. Belediye Başkanıma ve ekibine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bunun üzerine tekrar konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Yapılan, kazanılan her başarı aslında isimsiz kahramanlarla başarılır. Bu isimsiz kahramanlar aramızdadır. Müdürümüz, Fen İşleri müdürü, çalışanlarımız, meclis üyelerimiz herkesin katkısı vardır. Devlet Su İşleri’nden izin aldık, büyük bir yol aldık. İyi niyetle gittik ve neticeyi gördük. Onun için isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum. Mahallelerimize hayırlı olsun” dedi. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle birlikte butona basarak köprünün temelinin ilk harcı atıldı. Mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e temeli atılan köprü için teşekkür etti.

Önceki İçerikDÖNMEZ ZORU BAŞARIYOR!
Sonraki İçerikİskenderun Gençler Birliği Spor Kulübü yönetiminden Başkan Civelek’e ziyaret
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.