“Cumhuriyetimiz bizimle yaşayacak”

civelek
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, “Tarihte on yıllarla ifade edilen kısa zaman aralıklarında büyük devrimler toplumsal ve siyasal dönüşümler gerçekleşir ve tarihe mal olur” dedi. Açıklama şöyle;
“Zaferle taçlandırılmış ulusal kurtuluş mücadelemizin temelleri üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti tarihin kaydettiği önemli bir devrimdir. Cumhuriyetimiz bugün 90 yaşında. Cumhuriyetimizin 90 yıllık tarihi aydınlanmanın, çağdaşlaşmanın ve demokratikleşmenin tarihidir. Laik ve bağımsız Cumhuriyetimiz gerçekleştirilen devrimler ve atılımlarla her şeyden önce eşit, onurlu ve özgür bireyler olarak gelişmemizi sağlamıştır. Sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda sanatta, bilimde bugün ulaştığımız yüksek düzey Cumhuriyetimizin kazanımlarıdır. Laik, demokratik ve bağımsız Cumhuriyetimize olan bağlılığımız ve inancımız geleceğimizi aydınlatıyor. Cumhuriyetimizin temelinde kardeşlik ve bir arada yaşama irademiz vardır. İnsanlık dramlarının yaşandığı bölgemizde bizi ayrıcalıklı ve güçlü kılan bu toplumsal iradedir. Cumhuriyetimizin temelinde insanlık değerlerine, ahlaka, akla ve bilime dayanan ve bizi her zaman ileriye götüren güçlü bir dinamik vardır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Onuncu yıl nutkunda dileği gibi bu en büyük millet bayramımızı daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutluyoruz. Cumhuriyetimizle özgür, onurlu ve uygar bireyler olarak yaşayacağız, Cumhuriyetimiz bizimle yaşayacak.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.