Hatay’ı Cumhuriyet coşkusu saracak

CUMHURİYET
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman gazilerimizin Türk Milleti’ne en büyük ve en anlamlı armağanı olan Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılı bu yıl her yıl olduğundan çok daha büyük bir coşku ile kutlanacak.
Bayramın bu yıl çok daha büyük bir coşku ile kutlanması ve bayram kortejinin çok daha renkli görüntülere sahne olması için yürütülecek çalışmalar konusunda 04 Ekim 2013 Cuma günü Hatay Valisi Sayın M.Celalettin Lekesiz’in başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.
Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat, Antakya Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Yelkaya, MKÜ Rektörü Prof.Dr.H.Salih Güder, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Jandarma Komutan Vekili J.Yarbay Eşref Torun, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, etkinlikte yer alacak kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda; Cumhuriyet Bayramı’nın coşku ile hep beraber kutlanması konusunda yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

HATAY BAYRAKLARLA DONATILACAK
28 Ekim 2013 Pazartesi günü başlayacak kutlamalar kapsamında; resmi ve özel binalar, meydanlar ve çarşılar başta olmak üzere ilimizin dört bir yanı Bayraklarla donatılacak. Saat 13.30’da Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak ardından aziz şehitlerimizi yad etmek amacıyla Antakya Şehitliği ziyaret edilecek. 29 Ekim 2013 Salı günü saat 09.30’da Valilik Makamı’nda tebriklerin kabulü gerçekleşecek. Aynı gün saat 10.00’da Atatürk Caddesi’nde düzenlenecek olan ‘Bayram Töreni’ ise vatandaşları bir yandan coştururken bir yandan da ilimizin sahip olduğu değerlerle gurur duymalarına vesile olacak.

SEVGİ GÜVERCİNLERİ SÜZÜLECEK
Hatay’ın tüm renklerinin ve tüm desenlerinin katılacağı törende, ilimizde yüzyıllardır var olan sevgi, barış ve hoşgörüyü canlı tutan kanaat önderleri kortejdeki geçişleri sırasında gökyüzüne güvercinler bırakacaklar.
Farklı kültür, farklı din ve mezhepten insanların oluşturduğu ve seslendirdikleri şarkılarla ilimizdeki hoşgörüyü tüm dünyaya yansıtan Medeniyetler Korosu’nun üyeleri, vatandaşlarımızı selamlayarak birlik ve beraberlik mesajları verecekler.
Geleneksel giysileri ile kortejde yer alacak olan ilimizin efsane güzeli Defne ve ona aşık Apollon faytonla geçiş yapacak ve vatandaşlarımıza Yayladağı ilçemizin mis kokulu lokumlarından ve defne ürünlerinden dağıtacaklar.
Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı icra eden ve bu sanatların gelecek nesillere aktarılmasında büyük emeği olan sanatçılarımız yöresel kıyafetleri ile göz dolduracaklar.
İlimizin Türkiye’de söz sahibi olduğu zirai değerleri, döviz ve pankartlarla vatandaşlara tanıtılırken, tarımda adsız kahramanlarımız çiftçi kadınlarımız ve çiftçi erkeklerimiz de geçit töreninde yer alarak bizlere haklı bir gurur yaşatacaklar. Öğrencilerimizin ve gençlerimizin eğitimdeki başarıları gençlerimizin taşıyacağı pankartlarla vatandaşlarımıza anlatırken, kortejde yer alacak olan 2013 yılı SBS de 500 tam puan alarak ilimize büyük bir gurur yaşatan öğrencimiz Zehra Betül Çelik gibi başarılı öğrencilerimiz de bizlere bu gururu bir kez daha yaşatacak.
Spor müsabakalarında çeşitli dereceler almış olan sporcularımız antrenörleri eşliğinde geçit töreninde yer alırken, Hatay Spor Genç Futbol Takımı, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve Aba Güreşi sporcularımız da törene renk katacaklar.
200 şifalı bitkinin sergilendiği ve alanında Türkiye’de ilk olan ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ broşürlerle vatandaşlarımıza tanıtılacak. Çok renkli dövizlerle vatandaşlarımıza farklı alanlarda gurur yaşatılmaya çalışılacak. Yine benzeri şekilde sınai, tarihi, kültürel ve ekonomik, zırai üretimde ilimizin değerleri görsellerle vatandaşlarımıza tanıtılacak. Törende ayrıca; tarihten ve doğadan gelen güzellik ‘defne’nin tanıtılacağı, tohum ve yaprak hasadının, defne ürünleri işlemenin mizanse edileceği gösteriler, orman köylüsünün geçişi yer alacak ve vatandaşlarımıza defne fidanı dağıtılacak.
Tüm araçların Bayraklarla süsleneceği geçit töreni sırasında etkinliği izlemeye gelen vatandaşlarımıza ayrıca karanfiller dağıtılacak.
Atatürk Caddesi’ndeki törenin ardından saat 12.00’de Türk Hava Kuvvetleri’nin SOLOTÜRK Gösteri Ekibi’nin sunacağı gösteri kutlamalara heyecan katacak. Gösteri Türkmenbaşı Caddesi’nde vatandaşlarımızla birlikte izlenecek.
Kutlamalar aynı gün saat 19.30’da gerçekleşecek olan Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ile sona erecek.

BAYRAMA DAVET
Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, ilimizin sahip olduğu sevgi ve kardeşlik iklimini, asırlardır bu topraklarda yaşatılan hoşgörüyü daha hissedilir kılmak, toplumsal dayanışma ve kaynaşmayı zirveye çıkarmak için; bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nın daha büyük bir coşku ile kutlanacağını söyledi.
Vali Lekesiz, ‘Gazi Mustafa Kemal’in ifadesi ile ‘En büyük bayram’ olan Cumhuriyet Bayramı’nı büyüklüğüne yakışır coşku ile kutlamak arzusundayız. Bizlere bu toprakları vatan olarak bırakabilmek için hiç tereddüt etmeden hayatlarını feda edenlerin aziz hatıralarını yad etmek ve ilimizin örnek gösterilen barış ve hoşgörüsünü bir kez daha paylaşmak için Cumhuriyet Bayramı bir vesile olmalıdır. Tüm vatandaşlarımızı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bu coşkuya ortak olmaları için Atatürk Caddesi’nde gerçekleşecek olan Bayram Töreni’ne bekliyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.