ASLAN, AGF GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

sehmus agf
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) 1.Olağan Genel Kurulu Yapıldı. Genel Başkanlığa oybirliği ile Mevlüt Yeni seçildi, genel başkan yardımcısı ise İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan oldu.
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun birinci olağan Genel Kurul toplantısı Antalya’da yapıldı. AGF Genel Başkanlığa’na Mevlüt Yeni oy birliği ile seçildi. Antalya Delfin Palace Otel’de gerçekleşen Genel Kurul’a, Akdeniz Bölgesindeki üye Cemiyetin başkan ve delegeleri katıldı.
Genel Kurul’a konuk olarak katılan Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı , Türk Basını için yeni bir dönemin başladığını belirterek; Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Türkiye’de kurulan 5 federasyondan biri olduğunu, çok yakında kuracakları Konfederasyonun kurucusu olacağını, Genel Kurulun Akdenizli meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dilerken, mesleğimizin sorunlarıyla ilgili güzel projeler yapacaklarının müjdesini verdi.
Antalya, Isparta, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, İskenderun cemiyetlerinin katılımlarıyla kurulan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı ve aynı zamanda Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de, federasyon kuruluş çalışmalarıyla ilgili genel kurula bilgi verdi.Yaptığı konuşmada kuruluşa emeği geçen bölge cemiyetlerine teşekkür etti. Amaçlarının her geçen gün yıpranan gazetecilik mesleğinin sorunlarını çözmek, gazetecilerin dertlerini dert edinmek olduğunu vurguladı.
Daha sonra seçimlere geçildi ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığına, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni oy birliği ile seçildi. Mevlüt Yeni’nin Yönetim Kurulu şöyle oluştu:
Y.Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan ve Abdülkadir Kalender oybirliği ile yönetime seçildiler.
Yapılan görev bölümünde de İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Denetim Kurulu’na İdris Taş, Yunus Özler, Ufuk Aktuğ.. Onur Kurulu’na Haşmet Öyken, Hamit Saçar, Nihat Mazmanoğlu seçilirken;
AGF’nin Yüksek İstişare Kuruluna : Faruk Aktemur, Bostan Yılmaz, M.Hanifi Temizyürek, L.Taner Deniz, Nasuh Özkan oybirliği ile seçildi..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.