Hatay Protokolü ‘Hoşgörü Sofrası’nda biraraya geldi

vali sofra5
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, eşi Zehra Lekesiz ile beraber, Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Onursal Başkanı Nasreddin Eskiocak’ı dernek binasında ziyaret ederek, Eskiocak ailesinin ve dernek üyelerinin Gadir-i Hum Bayramı’nı kutladı.
Güne özel yemek olan ‘Hirise’nin ikram edildiği hoşgörü sofrasında; Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Alb.Hasan Polat, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. H.Salih Güder, Baro Başkanı A.Sinan Akgöl, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Harbiye Belediye Başkanı Hikmet Karaali, İl Müftüsü Hamdi Kavilloğlu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Ermeni Cemaati temsilcisi Cem Çapar, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Çeng, Antakya Elektrikçiler Odası Başkanı Vahip Sultanoğlu, Harbiye Belediyesi Eski Başkanı Sami Doğruel, Hatay Sosyal Dernekler Platformu Başkanı Yusuf Ceylan, işadamları Nebil Gali, Ali Arslanyürek, İsa Arslanyürek, Nasır Arslanyürek, Dr. Telal Doğruer, din adamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile protokol eşleri yer aldılar.

BÜTÜN DİNİ BAYRAMLAR İNSANLIK İÇİN YARATILDI
Yemekte konuşan Alevi Cemaati Önderi Nasreddin Eskiocak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Ancak, birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz zaman Hz.Ali’nin bayramını kutlamış oluruz. Zaten bütün dini bayramlar özünde kardeşlik, medeniyet ve insanlık için yaratılmışlardır. Bugün bu sofrayı bizimle paylaştığınız için Alevi cemaati adına hepinize teşekkür ederim” dedi.
Alevi cemaati olarak bu bayramı binlerce yıldan beri kutladıklarını ifade eden Eskiocak, “Diğer semavi dinlere mensup olan cemaatlerin bayramlarını da Sayın Valimizin önderliğinde inanç önderleri ile birlikte kutladık. Bu kutsal bayramların hakkı ve hürmeti için, Türkiye Cumhuriyeti halkı ve İslam alemiyle birlikte nice bayramlara barış, sevgi ve huzur içerisinde kavuşmamızı yüce Allah’tan diliyorum” şeklinde konuştu.

BU SOFRA ÇOK GÜZEL BİR SOFRA
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz de, Müslüman, Ermeni, Hıristiyan, Alevi, Sünni kısacası Hatay’ın tüm renkleri ile aynı sofranın etrafında buluşmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bütün samimiyetimle söylüyorum ki, bu sofra çok güzel bir sofra. İlimizin tüm renkleri burada. Bu sofrayı teşkil eden her bir değerli hemşehrimize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Bayramların sevinç günleri olduğunu ve her bayramdan olduğu gibi bu bayramdan da toplumsal moral ve motivasyonumuzu daha da güçlendirerek çıkacağımıza inandığını ifade eden Lekesiz, “Allah hepinizi sevsin, sevdirsin ve sevindirsin. Alevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bayramını içtenlikle kutluyorum, sağlık, huzur ve afiyet içerisinde sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara erişmenizi diliyorum” dedi.
Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Alb.Hasan Polat, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Prof.Dr.H.Salih Güder, Baro Başkanı A.Sinan Akgöl, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Ermeni Cemaati temsilcisi Cem Çapar da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.