“İslam halkı olarak biz niye birbirimizi öldürüyoruz?”

matkap
Hazreti Muhammed’in hicretinin 10. yılında, veda haccı dönüşünde Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen “Gadir Hum Bayramı” Hatay’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından Antakya Spor Salonu’nda 15’incisi gerçekleştirilen “Hz. Ali Gadir Hum ve Kardeşlik Bayramı” etkinliğinde yaptığı konuşmada, tüm Hz. Muhammed’i sevenlerinin Gadir Hum Bayramı’nı kutladığını söyledi.
Hatay’ın tüm dünyanın imrendiği, kıskandığı bir kent olduğuna dikkati çeken Matkap, şöyle konuştu: “Hatay, tarihiyle, coğrafyasıyla, iklimiyle, bereketli topraklarıyla, çok değişik kültürlerin barış içinde yaşama özelliğiyle bütün dünyanın imrendiği, kıskandığı bir kent.”
Matkap, ayrıca bugünün temasında kardeşlik konusunun üstlenilmesini çok önemsediğini belirtti.
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de dünyadaki bütün Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğini dile getirerek, “Biz Müslümanız. Müslümanlıkta adam öldürmek var mıdır? Bir Avrupa’ya bakın, bunlar adam öldürüyor mu? Biz niye öldürüyoruz? İslam halkı olarak biz niye birbirimizi öldürüyoruz? Bunu Alevisi de Sünnisi de herkesin düşünmesi lazım” ifadesini kullandı.
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan da Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybedenlerin asla unutulmayacağını belirtti.
EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral da Hz. Ali ve Gadir yolunda ölmekten korkan değil, bunu en büyük şeref ve mutluluk sayan bir soydan geldiklerini anlatarak, “Sonuç neye mal olursa olsun, en kutsal bayram olan Gadir’in yüzlerce delili, Sünni kardeşlerimizin kaynaklarından anlatılmalı, tarih boyunca kendisine kafir ve hain gözüyle bakılan bu mazlum, mağdur ama necip Alevilerin de başı layık olduğu yere kadar yükseltilmelidir” diye konuştu.
Çok sayıda Alevi ve Caferi din adamıyla vatandaşların katıldığı ve Kur’an-ı Kerim’in de okunduğu etkinlik, konuşmaların ardında sona erdi.

Önceki İçerikPayas Belediyespor 1975 Voleybol takımı şov yaptı!
Sonraki İçerikBiçer Beton Geleneksel Ödüllü Cumhuriyet Tenis Turnuvası başladı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.