Vali Lekesiz; “İlimiz ve ülkemiz bu tabloyu muhafaza etmeli”

vali din adamlari2
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, dini cemaat önderleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Vali Konağı’nda verilen ve oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen yemeğe; İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Alevi Cemaatini temsilen Nasreddin Eskiocak, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar,Ortodoks Kilisesi Ruhani LideriDimitri Doğum,Ortodoks Kilisesi Vakfı BaşkanıFadi Hurigil eşleri ile birlikte katıldılar.
Konuklarını eşi Zehra Lekesiz ile birlikte ağırlayan Vali Lekesiz, farklı din ve mezheplerden insanların Hatay’da yüzyıllardır sevgi, barış ve hoşgörü içinde yaşadıklarını hatırlatarak, “İlimiz ve ülkemiz bu tabloyu muhafaza etmeli.Buhoşgörü ve sevgi ortamının bugün de devam ettirilmesine ve bu ortamın korunmasına katkı sunan ilimizin tüm dinamiklerine ve Hataylılara teşekkür ederim” dedi.
Lekesiz, “Burası bizim ortak yurdumuz. Sizler de ilimizin güzel renklerisiniz. Yüzlerce, binlerce yıldır tasada, kıvançta biriz. Aynı şeylere sevindik, aynı şeylere üzüldük. Tıpkı bugünü birlikte kurduğumuz gibi geleceği de birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.
Bu vesile ile konuklarının yaklaşmakta olan Kurban Bayramını da kutlayan Lekesiz, “Bayram öncesi bize bu güzelliği yaşattığınız için teşekkür ederim” dedi.
Alevi Cemaati lideri Nasreddin Eskiocak ise, böylesi anlamlı bir buluşmadan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek Vali Lekesiz’e ve eşi Hanımefendiye teşekkür etti. Eskiocak, dinlerin gayesinin birlik ve beraberlik olduğunu ifade ederek, “Yüce Allah bizleri insanlığa davet etti. Din ayırımının hiçbir topluma, hiçbir millete faydası yoktur” diye konuştu.
Ortodoks Kilisesi Ruhani LideriDimitri Doğum ise, Hatay’da ilk defa bir il Valisi’nin dini cemaat liderlerini Vali Konağı’nda ağırladığını ifade ederek bundan onur duyduklarını söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.