Kavakçıoğlu: “Davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz”

İHH (1)
Mavi Marmara süreciyle ilgili olarak davanın devam etmesi nedeniyle İskenderun İnsani Yardım Derneği (İHH) basın açıklaması gerçekleştirdi.
Dernek yönetim kurulu üyesi ve Mavi Marmara gazisi Muammer Kavakçıoğlu, hiçbir zaman saldırının sorumlularının cezalandırılması talebinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Kavakçıoğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “dernek binasında yapılan toplantıda Gazze Özgürlük Filosu organizatörleri ve bileşenleri Filo hazırlık sürecinde ve yolculuk esnasında olduğu gibi sonraki hukuk mücadelesi sürecinde de kararlılıkla hareket etmektedir. Ancak birçok kez dünya medyasına yansıdığı gibi, İsrail bu hukuk mücadelesini çeşitli şekillerde engellemeye ve baskı altında tutmaya çalışmaktadır. Öncelikle 20 yıldır çalışmalarını sürdüren ve dünyanın 135 ülke ve bölgesinde faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı hakkında son dönemlerin en kolay suçlama yöntemi olan teröre destek gibi suçlamalarla karalama kampanyaları başlatmıştır. ABD yönetimine bu hususta baskı yapıldığı ise net bir şekilde görülmektedir. İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticileri hakkında karalama, iftira, çeşitli suçlamalarla baskı altına almak için düzmece deliller oluşturma çabaları da bu süreçte aşikâr olmuştur. Tüm bunlardan sonuç alınamayınca yüksek miktarda tazminatların ödenmesi karşılığında davalardan vazgeçilmesi teklifi getirilmiştir.
Hiçbir zaman saldırının sorumluların cezalandırılması talebinden vazgeçmeyen Gazze Özgürlük Filosu organizatörleri, katılımcılar ve şehit yakınları, İsrail’in hukuk alanı dışındaki siyasi girişimlerinin kendileri için hiçbir bağlayıcılığı ve anlamı olmadığını belirtmiştir” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.