Bayramlaşma açık alanda yapılacak

valilik 2
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, bu yıl bayram kutlamalarının vatandaşların da rahatlıkla katılabileceği açık alanlarda yapılacağını bildirdi.
Vali Lekesiz, bayram öncesi yaptığı yazılı açıklamada, milli ve dini bayramların, kırgınlıkları unutturan, birlik ve beraberlik duygularını ve kardeşliği pekiştiren, millet olma bilincini en üst düzeyde hissettiren özel günlerden olduğunu kaydetti.
Bayram kutlamalarına halkın çok fazla iştirak edemediğini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti: “Kutlamaların dar bir kesimle sınırlı kaldığı biliniyor. Şüphesiz bunda kutlamalar için öğretmenevi, polisevi gibi mekanların tercih edilmesinin rolü büyük. Oysa bu müstesna günlerde halk ile devlet ricalinin buluşması ve aradaki duygusal ve sosyal bağların daha da güçlendirilmesi fevkalade önemlidir. Bu nedenle bu yıl bayram kutlamaları vatandaşlarımızın da rahatlıkla katılabileceği açık alanlarda yapılacak.”
Son 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nın halka açık alanlarda kutlanacağını kaydeden Lekesiz, bu kapsamda ildeki birim amirleri, memurlar ve halkla bayramlaşmanın bayramın ikinci günü 13.30–15.00 saatleri arasında Antakya Belediye Parkı’nda, havanın yağışlı olması durumunda ise Antakya Kapalı Spor Salonu’nda yapılacağını belirtti.
Lekesiz, bayram kutlamaları için ilçelerde de yine önceki yıllarda olduğu gibi halkın çekinmeden rahatlıkla gelebileceği sivil mekanların seçileceğini ve bayramlaşmayı kamu, halk kesimleriyle hep beraber yapacaklarını bildirdi.

Önceki İçerikKavakçıoğlu: “Davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz”
Sonraki İçerikKoç; “Yurt dışından gelen küpesi olmayan kurbanlıklara itibar etmeyin!”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.