TÜRK KIZILAYI AVM’DE KURBAN BAĞIŞÇILARINI BEKLİYOR

kizilay avm4
Türk Kızılayı İskenderun Şubesi, Primemall AVM’de Kurban Vekâlet kampanyası için stand kurdu. Bu stand, 14 Ekim 2013 tarihine kadar duyarlı vatandaşlarımızdan Kurban vekâletlerini almaya devam edecek.
Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, Kurban Bayramı’nda vekâleten kurban keseceklerin kurbanlarını derneğe bağışlamalarını istedi.
Günay, “Kızılay’ın kurbanı gerçek manada kesen, değerlendiren ve bunu da yoksula tek elden ulaştıran bir kuruluştur. Kampanya çerçevesinde derneğe vekaleten kurban bağışının kabul edileceğini ve Et ve Balık Kurumu tarafından hijyenik şartlarda kesiminin yapılıp, paketlenip ve muhafaza edilerek 800 gramlık kutularla konserve olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak” dedi.
Bu yılki kurban bedelinin yurt içi hisse bedeli 575 TL ve yurt dışı hisse bedelinin ise 300 TL olarak belirlendiğini belirten Kızılay Başkanı Ümit Günay, kampanyanın 14 Ekim 2013 tarihinde sona ereceğini söyledi.
Vekâletle kurban kesimi için Kızılay’a bağışların tüm bankalarda bulunan Kızılay bağış hesabı ile PTT şubelerindeki Kızılay posta çeki hesabına ve 168 ücretsiz çağrı merkezi ile www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebileceklerini kaydeden Günay, “Kurban Bayramı’nda bağışlanan kurbanların doğru bir şekilde kesilip ihtiyaç sahiplerine dağıtılması, vatandaşların bu konudaki taleplerini karşılamak ve kesim sırasında yaşanan görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla 2006 yılından bu yana başlatılan kampanya bu yıl da devam edecek. Kurban etlerinin, Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak, 800 gramlık kutulara konulacak ve yıl boyunca Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak. Kampanya 14 Ekim 2013 tarihine kadar sürecek” ifadelerini kullandı.
Ümit Günay, vatandaşların taksitle kurban vekâleti vermek için Kızılay şubesine müracaat edilebileceği gibi 168 ücretsiz çağrı merkezinden de ödemelerin 4 taksite kadar yapılabileceğini ifade etti.

Önceki İçerikDP İskenderun İlçe Başkanlığı’na haciz
Sonraki İçerikSEYFİ DİNGİL; ‘SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.