Kaymakam Aydın; “Çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz”

kaymakam talesemi ziyaret (2)
Hatay Talesemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Kaymakamvekili Abdulaziz Aydın’a makamında konuk oldular.
Kaymakam Aydın, dernek üyelerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, “Bu manada kamunun destek ve çabaları dışında sivil toplum kuruluşlarının da bölgemizin önemli bir meselesi olan talasemi konusunda çaba sarf ediyor olması, farkındalığı artıyor olması çok önemli. Malumunuz sadece kaymakamlığın Valiliğin yâda halk sağlığı müdürlerinin çabalarıyla gerçekleşmez. Bu manada sizlerinde sahip çıkması halkı bilgilendirme faaliyetlerinin artması netice itibari ile bu vakaların azaltılması, bölgemizde daha az görülmesi ve sağlıklı bireylerin yetişmesi açısından da oldukça önemlidir” diye konuştu.
HATODER Başkanı Burhan Kerimoğlu ise, dernek olarak Hatay genelinde 23 Mayıs
2010 tarihinden bu yana çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “ Bu konuda başta Hatay Valimiz M. Celalettin Lekesiz ve eşleri Zehra Lekesiz olmak üzere, bu çalışmanın içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları yer alaraktan çalışmalarımıza hız verdik. 2011 yılında çift taşıyıcılara yönelik bir aile eğitimi verdik il genelinde. 1367 kişinin evi tek tek gezilerek o bölgedeki taşıyıcılar tek tek bilgilendirildiler. Bu konuda tek elden MKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde öncelikle çift taşıyıcı gebelerde sağlıklı çocuğa nasıl kavuşulur düşüncesiyle çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 11-14 Kasım tarihleri arasında İskenderun’da olacağız. Bununla ilgili dosyamızı başta valiliğimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüze sunduk. Onaylardan sonra İskenderun’da görselliği arttırmak için iki tane aracımız olacak. 10 kişi ile eğitim çalışmasını yürüteceğiz. Amacımız burada dikkat çekmek ve hastalığın önemini vurgulamak. Hastalarımızı yormadan işleri daha kolay nasıl çözebiliriz ona bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.