Türk Metal Sendikası esnafın da yanında!

türk metal1
Türk Metal Sendikası İskenderun Şubesi, İskenderun esnafının yanında olduğunu tüm üyeleriyle birlikte gösterdi. Ahilik Haftası nedeniyle Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın selamlarını İskenderun esnafına getiren Şube Başkanı Çakır Varan ve sendika üyeleri, çarşı esnafını ziyaret ederek, Ahiliği anlatan kitap dağıtımı gerçekleştirdiler.
Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın basın bülteni okuyan İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, “Sevgili Esnaf kardeşlerim. Ülkemizde yalnız emekçinin değil, namusuyla para kazanma kaygısında olan esnafın da yanında. Yüz yılların birikimiyle Anadolunun bağrında gelişen ve bir ahlak olarak kurumsallaşan esnaf geleneği, sömürü ve neo liberal politikaların baskısıyla yok edilmek isteniyor. Bir kentin caddelerinde, bir kasabanın sokaklarında yerleşen ve kök salan zanaat erbaplığı, aç gözlü doymak bilmeyen yatırımcılar tarafından örseleniyor, görmezden geliniyor. Halbu ki görmezden gelinenin usta çırak öğretisi, komşuluk ilişkisi, senetsiz sepetsiz alışveriş yapabilmenin güvencesi olduğunu kimse önemsemiyor. Büyük AVM’lere mahkum edilen halk, ekmek alırken bile bankalara borçlandırılıyor.
İnsanın ve emeğin sömürüldüğü her yerde gasp edilen hakların savunucusu olan Türk Metal Sendikası, örgütlü olduğu bölgelerde üyelerin olduğu kadar ,çalışan üreten tüm kesimlerin emek ve hak kavgasında yanında olmaya devam edecektir.
Bugün işçisine merhaba diyen, ona güçlü elini uzatan sendikamız, işçilerin yaşam ortağı olan yöre esnafı içinde dostluk ve dayanışma kapısını sonuna kadar açık tutacaktır. Bu duygularla ahilik haftanızı kutlar, ahiliki benimsemiş ve yaşatmak için çabalayan esnaf kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından ise tüm esnaflara ahiliği anlatan kitap dağıtımı yaptı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.