İtfaiye Müdürü Çolak; “Bizim için her saniyenin bir değeri vardır”

itfaiye67.
İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 299. yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası’nı kutladı. 25 Eylül-1 Ekim İtfaiyecilik Haftası ve İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 299. yıldönümü kutlamaları kapsamında, İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve itfaiye erleri, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımızı okudu. Törende konuşan İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, “Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arası itfaiye haftası olarak kutlanmaktadır. Geçmiş tarihlerimizde 1579 yıllarında tulumbacılar adıyla başlayan bu mesleğimiz günümüzde itfaiye olarak devam ettirmektedir. Yaşam mücadelesi verdiğimiz dünyamızda savaşlar artık top, tüfek, tank ve okla yapılmamaktadır. Şimdiki çağımızdaki savaşlar nükleer, biyolojik, radyoaktif ve kimyasal silahlarla yapılmaktadır. Bu nedenle yapmış olduğunuz bu kutsal görevin değeri daha da artmaktadır ve anlaşılmaktadır” dedi. Son yıllarda dünyada küresel iklim değişiklikleri yaşandığına dikkat çeken İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, bunun da itfaiyenin görev ve sorumluluğunu ve önemini arttırdığını söyledi. Vatandaşlardan araçlarını düzenli park etmeleri ve itfaiye araçlarına yol verme konusunda yardımcı olması isteminde bulunan İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, “Çünkü bizim her saniyemizin bir değeri vardır” dedi. İtfaiye erleri, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 299. yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası’nı İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ile birlikte pasta keserek kutladı. Pasta kesimi, İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasında düzenlendi. KAYMAKAM AYDIN TEŞEKKÜR ETTİ
İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve bir grup itfaiye eri, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 299. yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası kutlama programı kapsamında Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın’ı ve İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i makamında ziyaret ederek, çiçek verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve itfaiye müdürlüğü personeline, Belen’de meydana gelen orman yangınlarının söndürülme çalışmalarına müdahale ve desteğinden dolayı teşekkür etti. Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, “Görevi hayat kurtarmak üzerine kurulu bulunan teşkilatın değerli mensuplarının itfaye haftasını kutluyorum. Başkasının hayatını kurtarmak uğruna şehit olarak ebediyete intikal eden değerli meslek mensuplarını rahmetle anıyor, bu uğurda yaralananlara Cenabı Allah’tan şifa diliyorum, başarılı hayat temenni ediyorum. Belen Kaymakamı olarak özellikle yaz aylarında Belen’de meydana gelen orman yangınlarında gerek jandarma ve gerek orman teşkilatıyla, kaymakamlık olarak verdiğimiz mücadelede vermiş olduğunuz desteklerden dolayı başta Belediye Başkanımız Dr.Yusuf H.Civelek’e, size ve teşkilatın değerli mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Her aradığımızda, her sorunumuzda yanımızda oldunuz, destek verdiniz. Orman yangınlarının genişlemeden, büyümeden söndürülmesinde, can ve mal kaybına yol açmadan söndürülmesinde çok eşsiz destekleriniz oldu. Şahsınızda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Haftanızı tekrar kutluyorum. Nice 300 yıllar diliyorum” dedi. İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin eğitimlerinin sürdüğünü belirten İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, personelin Türkiye Belediyeler Birliği’nin organize ettiği eğitimlere katıldığını kaydetti.
‘ÇAĞDAŞ BİR BİRİM’
İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve bir grup itfaiye eri, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun yıldönümünü ve İtfaiyecilik Haftası’nı kutladı. 2009 yılında göreve başladığında, İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün araç ve bina olarak artık çağdaş bir halini yitirmiş vaziyette olduğunu anımsatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Her şey gelişiyor, değişiyor. Dünyada değişmeyen tek şey değişimdir. Çağa ayak uyduramayan hiçbir insan, birim, hiçbir devlet ayakta kalamıyor. Çağa ayak uyduracaksınız, çağdaş olacaksınız. İskenderun İtfaiye Müdürlüğü 2009 yılından bu yana artık gerçekten çağdaş bir birim haline gelmiştir. Artık siz de daha rahat işinizi icra ediyorsunuz. Yangın ve afet her zaman olabilir. Siz her zaman hazırlıklı olmalısınız. Siz ne için varsınız, insanları en az zararla kurtarabilmek için. Bu da imkan meselesi. Alet işler el övünür. Eğer alet, imkan yoksa bir şey yapamıyorsunuz. Artık hem afetler, hem yangınlar, hem trafik kazalarıyla ilgili bütün imkanlara sahibiz. Bunları vatandaşın zor zamanlarında, ihtiyacı olduğunda çok rahat uygulayabiliyorsunuz” dedi. İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, modern bina ve araçlar almasından dolayı Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti. Halkın ödediği paralarla oluşan bütçenin halkın ve kentin ihtiyaçlarına yönelik en iyi şekilde kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun’un altyapı ve üst yapı çalışmalarını yapmanın gönül rahatlığını yaşıyoruz” diye konuştu.

Önceki İçerikYılmaz; “Hassa Tüneli bölge ekonomisi için önemli bir proje”
Sonraki İçerikİDÇspor 3. Tura yükseldi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.