Yıldırım yüksek gerilim direğini devirdi

gerilim hatti
Dörtyol’da etkili olan yağmur ve fırtınada yıldırım düşen yüksek gerilim direği devrildi. Otoyol bağlantı yolunda giderken üzerine elektrik teli düşen kamyonet ise devrilerek yan yattı.
Dörtyol’da önceki gün gece geç saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına nedeniyle Çaylı Mahallesi’ndeki yerleşim alanından geçen yüksek gerilim direği devrildi. Bir ev ve narenciye bahçesindeki ağaçlarda hasar oluşurken, TEM Otoyolu bağlantı yolundan gitmekte olan S.Y.’nin (30) kullandığı 31 V 0753 plakalı bir süt toplama merkezine ait kamyonet ise, düşen tellerin altında kalarak devrildi. Yan yatan araç içerisinde bir süre mahsur kalan sürücünün, elektriğin kesilmesiyle çıkartıldığı ve kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı belirtildi.
Mahalle sakinleri gece saat 23.30 sıralarındayken yağmur yağdığını, büyük bir gürültüyle patlama olduğunu ve etrafın aydınlandığını belirterek, “Elektrikler kesildi. Önce ne olduğunu anlayamadık dışarı çıktık. Karanlıktı etrafa baktık, evimizin üzerinden geçen ve karşı bahçe içerisinde bulunan elektrik direğinin devrildiğini gördük. Hemen elektrik arıza ve polise haber verdik” diye konuştu.
Adana’dan gelen Tedaş görevlileri, devrilen direği ve yere düşen telleri kaldırma çalışması başlattı. Direğin tellerine yıldırım düşmesi sonucu devrilmiş olabileceğinin tahmin edildiği bildirildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.