Gazeteci Cıncık 44 kez kan bağışladı, 132 can kurtardı!

kizilay veysel8
İskenderun’da uzun yıllardır kan bağışçısı olan Sabah Gazetesi İskenderun Temsilcisi ve Sonsöz Gazetesi genel yayın yönetmeni Veysel Cıncık, Türk Kızılay’ı tarafından altın madalya ile ödüllendirildi.
Uzun yıllardır kan bağışçısı olan ve bugüne kadar kayıtlı 44 kez kan bağışında bulunan Gazeteci Veysel Cıncık’a altın madalya ödülü Türk Kızılay’ı Genel Başkan yardımcısı Prof. Dr. Sefa Saygılı tarafından verildi. İskenderun Kızılay binasında düzenlenen toplantıda konuşan Türk Kızılay’ı genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Sefa Saygılı kan vererek insan hayatını kurtarmanın çok büyük bir mutluluk olduğunu belirterek şöyle konuştu;
“Veysel Beyi Kızılay kan merkezi ile ilgili yaptığı bir eleştiri ile tanıdım. Kendisi ile konuşmamızda kan vermeye gittiğinde kimse ilgilenmediği için eleştiride bulunduğunu ama Kızılay’a küsmeden kırılmadan kan bağışında bulunmaya devam ettiği ve bugüne kadar bir çok kez kan verdiğini öğrendim. Yaptığımız araştırmada Veysel Bey’in Türk Kızılay’ına bugüne kadar 44 kez kan verdiğini öğrendiğimde çok mutlu oldum. Böyle insanlara toplumumuzun ihtiyacı var. Kan vermenin ne kadar önemli olduğunun bilinci ile kan bağışında bulunuyor. Kayıtlarımıza baktığımızda Veysel Cıncık, bugüne kadar 44 kez kan vermiş. Her ünitenin 3 can kurtardığını hesaplarsak 132 kişinin hayatını kurtarmış oluyor. Hatay’da ilk kez İskenderun’da bir kan bağışçısı altın madalya ile ödüllendiriliyor. Bu da Kızılay için Hatay’da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle ben çok duygulandım ve bu töreni yapmayı uygun gördük. Kendisine altın madalya ile ödüllendiriyoruz. Değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İSKENDERUN İLK 20’DE!
Profesör Dr. Sefa Saygılı, İskenderun Kızılay’ın Türkiye sıralamasında ilk yirmiye girecek derecede başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, Kızılay İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay’a teşekkür etti. Günay’ın bronz madalya ile ödüllendirildiğini belirten Saygılı, başarılarının devamını beklediklerini ve altın madalya vermeyi umut ettiklerini söyledi.
Veysel Cıncık ise törende yaptığı konuşmada, ilk kez askerde iken yeni doğmuş ve kanı değişmesi gereken bir çocuğa kan vererek bağışçı olduğunu belirtti. Cıncık, askerlik döneminden bu yana her üç ayda bir kan bağışında bulunduğunu belirterek, “Kayıtlı 44 ama kayıt altına alınmayanlarla birlikte bu rakam aslında daha fazla. Evet Kızılay’ı eleştirdiğim dönemler oldu. Gerçekten kan vermek çok güzel bir şey. Madalya fAlan hepsi boş. Kan verdikten sonra Kızılay’ın gönderdiği “3 kişinin hayatını kurtardınız” mesajını almak çok güzel bir duygu. Kızılay’la ilgili yaptığım haberlerde eleştirilerde bulunmamın amacı ise kan bağışı konusunda daha hassas davranılmasını sağlamaktı. Ben kan bağışında bulunduğum için çok mutluyum. Bu ödüle layık gördüğünüz içinde teşekkür ederim” dedi.
Çalışmalarından dolayı bronz madalya ile ödüllendirilen Kızılay İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay’da başarılı çalışmalardan dolayı takdir edildikleri için mutlu olduklarını belirterek çalışmalarda emeği geçen tüm Kızılay ekibine teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.